Cetatenesti

Piata Mihai Viteazul renaste din cenusa

03.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Aşa după cum bine se ştie, edilii locali au hotărât desfiinţarea bazarului Pieţei „Mihai Viteazul” şi reamenajarea acestuia, conform standardelor Uniunii Europene, pentru ca viitori comercianţi să-şi poată vinde produsele în locuri decente. Referitor la transformarea bazarului şi a sectorului legume fructe ne-am adresat celor care conduc SC TOP SA, dar şi câtorva vânzători şi cumpărători din piaţa mică.
Daniela Săbău, director general SC TOP SA, ne-a declarat: „S-au început demersurile pentru încheierea contractului şi am chemat la faţa locului deţinătorii de utilităţi cu cel care a câştigat licitaţia, pentru a se pune de acord asupra lucrărilor care trebuie făcute în fostul bazar al pieţei. Conform contractului, lucrările vor dura 40 de zile, dar sperăm că vor fi terminate mai repede. Va fi o piaţă modernă, pentru a fi cât mai aproape de normele europene”.     
La rândul său, Stelian Nistor, administrator coordonator al SC TOP SA, a precizat:  „Am început să facem demersurile de preluare a amplasamentului de către constructor, urmând ca în zilele următoare să intre utilajele. Se va sparge actuala pardoseală pentru a reabilita canalizarea, după care urmează partea de pavaj. Vor fi mese de fibră de sticlă, unde se vor putea vinde legume şi fructe”.
În ceea ce priveşte piaţa de alimente, Ioan Jula, administrator Piaţa „Mihai Viteazul”, a subliniat: „Faţă de alţi ani, sunt mai puţine produse alimentare pe piaţă. Totul se datorează şi concurenţei din alte magazine. Sperăm că odată cu modernizarea pieţei şi afluxul de vânzători şi cumpărători să crească”. Referitor la controalele din piaţă, Ioan Jula ne-a declarat că sunt controale periodice din partea Protecţiei cumpărătorului şi Garda Financiară pentru a se respecta legea.
Vânzătorii şi cumpărătorii - de acord cu modernizarea  
M. E., vânzătoare, sat Iermata, comuna Seleuş: „Am vândut cam puţin, iar piaţa este cam slabă. Este bine că se modernizează piaţa pentru că nu s-a făcut nimic de ani de zile”. 
Elena Burcă, vânzătoare, Macea: „Pentru noi nu prea este bine dacă nu ne vor mai lăsa să ne vindem produsele. Dacă ne va lăsa să vindem va fi bine”.
Mia Bermengin „Se modernizează şi ne pare bine că putem cumpăra produse la prima mână. Alţii cumpără de la noi, de la ţărani, şi vând la alţii. Este foarte bine că se modernizează şi Aradului ca şi celelalte oraşe din ţară”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: D. Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro