Cetatenesti

Primavara fara? iarba si flori

04.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Cum adică primăvară fără iarbă şi fără flori?“ ar putea suna întrebarea, ceea ce mă obligă la o corecţie, ceva de genul „cu mai puţină iarbă şi mult mai puţine flori“. Unde asta? Cum unde, în Arad. În ce zonă? În zona Podgoria…
Totul a pornit de la ideea de a  înconjura noua Catedrală Ortodoxă, consecvenţi sloganului „Ce ne place şi (mai ales) ce nu ne place în oraşul nostru!“. Am luat-o uşurel pe lângă staţia de autobuz, privirea fiindu-ne rapid atrasă de ceea ce cândva a fost spaţiu verde. Cu bordură, iarbă, gard viu pe margine, credeţi-ne pe cuvânt, aşa îl ţineam minte. Acum totul se rezumă la o zonă de pământ bătătorit, fără borduri şi, normal, fără gard viu, transformată în ce alt ceva decât în… parcare. În spatele Liceului CFR ne-a întâmpinat cam acelaşi peisaj, e drept la o scară mai redusă, cu menţiunea că aici spaţiul verde este curajos traversat şi de o alee de pământ până în miniparcarea de rigoare.
Tot în Piaţa Caius Iacob am revăzut fosta fântână, cândva arteziană. Aşa cum bine se ştie o parte a ei şi-a mutat domiciliul la Intim, rămânând baza. Care conţine pământ şi o impozantă ţeavă ruginită, străjuită estetic de buruieni.
Revenind spre centru ne-au atras atenţia câteva guri de canal, normal fără capace, dar şi faptul că micile rigole de lângă copăceii de pe bulevard au fost săpate. Aşteptăm cu emoţie ziua când aici vor apărea, timid, şi câteva fire de flori. În rest ce ar mai fi de spus, povestea cu lacul din Pădurice o ştiţi, dacă nu vă spunem noi măcar începutul: „A fost odată ca niciodată un lac fermecat, probabil de zâna cea rea pentru că pe el nu pluteau nuferi ci mătasea broaştei, sticle de plastic si cutii goale de bere…“ Sperăm ca finalul să nu fie totuşi de genul: „Şi a trăit aşa până la adânci bătrâneţe…, secare sau transformare în… parcare.“
Altceva nu ar mai fi de spus, deh, a fost un periplu scurt, poate doar faptul că aşteptăm (la fel ca şi la alte materiale publicate) reacţia promptă a celor în drept. Nu avem nici cea mai mică îndoială că ea va veni, mai ales că „obositoarele“ activităţi în care au fost angrenaţi de „1 Mai muncitoresc“ au fost bifate cu succes.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro