Cetatenesti

Aradenii despre creditele bancare

05.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Oferta din ce în ce mai generoasă de credite ipotecare i-a determinat pe români să apeleze tot mai des la câte un împrumut din bancă. Cu toate că acest lucru presupune o datorie către anumite bănci pentru minim cinci ani de zile, persoanele care îşi doresc o casă nouă sau pur şi simplu nişte bani în plus în folosul unor nevoie personale, nu ezită să facă un împrumut bancar. În acest context, în sondajul nostru de astăzi le-am adresat trecătorilor următoarea întrebare: „Ce părere aveţi despre obţinerea creditelor bancare fie cele pentru construirea de case, fie cele pentru nevoi personale?” Iată care au fost răspunsurile arădenilor intervievaţi:

Lupan Teofil, brutar: „Nu ştiu ce să vă spun. Este mult de umblat pentru un credit bancar. Prea multe cereri de completat. Poate dacă chiar aş avea nevoie de un împrumut, aş apela la un credit la o bancă…”
Emilia Sighete, maistru: „În general am o părere bună pentru că ajută şi românii care nu au posibilitatea să-şi cumpere o casă cu banii jos. Eu am credit pe cardul personal, credit cu trei salarii, şi drept vă spun că îmi este foarte folositor. Iar dacă am nevoie, sigur, o să apelez la un credit bancar, cu toate că îl voi achita în zece ani de zile.”
Parfeni Maria, pensionară: „Sunt foarte bune. Eu cum sunt pensionară, cred că mai greu aş putea scoate un credit bancar. Dar, dacă ar fi necesar, aş încerca prin toate metodele să-mi scot un împrumut.”
Şoliu Liliana, pensionară: „Eu fiind pensionară, sincer vă spun că nu mă mai prea interesează. Pentru tineri în schimb cred că sunt o şansă. Prin muncă doar, cu un salariu minim nu cred că şi-ar putea cumpăra vreodată o casă nou nouţă şi cu bani daţi integral.”
Botaş Adina, tehnician veterinar: „Sunt de acord cu aceste împrumuturi. Cu toate că se plăteşte o anumită dobândă, consider că numai în acest fel orice român îşi poate cumpăra ceva de ce ar avea nevoie, fie o casă, fie alte bunuri materiale. Cum bine se ştie, dacă e să aşteptăm după un salariu minim pe economie, în veci nu ne-am putea cumpăra nimic. De aceea, aceste credite bancare ne dau posibilitatea să ne achiziţionăm diferite lucruri…”
Lupan Marcela, contabil: „Eu una cred că sunt prea multe formalităţi, cerinţe cât casa de mari. Nu ştiu, am auzit că începând cu acest an se va micşora şi dobânda iar cerinţele nu vor mai fi chiar atât de mari. Mă refer la anumite salarii, care să depăşească câteva milioane bune, şi alte, alte formalităţi!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro