Cetatenesti

?Bancile ? cea mai sigura metoda de a pastra economiile?

08.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În sondajul nostru de astăzi am încercat să aflăm ce ar face arădenii cu o sumă mare de bani. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o a fost următoarea: „Mai reuşiţi să vă faceţi economii? Dacă da, şi dacă aţi avea o sumă mare de bani, în ce aţi investi, ce aţi face cu ea?” Iată care au fost răspunsurile trecătorilor intervievaţi:

Lupşa Gheorghe, inginer: „Să ştiţi că în ultima perioadă pot spune că am făcut nişte economii căci nu mai fumez. Şi se vede o diferenţă. Cu banii pe care am reuşit să-i pun deoparte am renovat casa, i-am investit în locuinţă. Cel mai bine e dacă ai bani, să-i investeşti…în imobiliare. Asta e părerea mea!”
Pop Ştefan, agricultor: „Da, eu unul reuşesc cât de cât să mai pun ceva bănuţi la puşculiţă. Metode cea mai sigură de ai păstra este bineînţeles banca. Până acum, Doamne ajută, nu am avut probleme cu banca, este cel mai sigur loc unde ne putem lăsa economiile, în cazul în care nu le investim în ceva…”
Luca Ghizela, pensionară: „Nu mai avem cum să ne mai punem bani deoparte. Sunt prea multe cheltuieli şi nu ne mai rămâne nimic. De investit la vârsta mea, nu văd în ce aş mai putea investi. Dar, în cazul în care aş avea ceva bănuţi, i-aş pune la CEC, cred că este singura cale de a-i păstra în siguranţă.”
Prodanu Mariana, casnică: „Din păcate, nu mai am cum să fac economii, salariile sunt foarte mici în ziua de astăzi. Dacă aş avea bani, cred că i-aş investi în ceva…imobiliare poate. Am auzit că acest domeniu aduce câştiguri substanţiale.”
Mariana Felicia, casnică: „Nu, din păcate economiile sunt un termen străin pentru noi, şi cred că pentru majoritatea românilor. Nu avem de unde… Dacă aş avea bani, eu una i-aş investi în modernizarea spitalelor, a caselor de copii şi i-aş ajuta pe cei nevoiaşi. Sigur asta aş face cu banii!”
Catrinoiu Florica, pensionară: „La vârsta mea numai de economii nu-mi arde. Nu ştiu, probabil dacă aş avea suficienţi bani pentru un trai cât de cât decent, restul i-aş pune într-o bancă, sau la CEC, ca să scot şi dobândă de pe ei!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro