Cetatenesti

Clubul arădean sportiv ?Temerarii? a participat de cur?nd cu opt membri la Jocurile Naţionale ale Persoanelor cu Dizabilităţi. Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul a fost organizat sub egida FRS

10.05.2007 ⋅ 0 comentarii

La începutul acestei săptămâni au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Copiilor. Conform estimărilor primăriei, lucrările vor dura circa o lună de zile iar costul acestora se ridică la 5,8 miliarde lei.
Această sumă este necesară deoarece de foarte mulţi ani în zonă nu au mai fost făcute investiţii majore, singurele lucrări fiind cele de întreţinere şi toaletare.
În urma investiţiilor ce se vor realiza, vor fi oferite copiilor condiţii de joacă moderne şi bineînţeles, sigure.
Concret, în Parcul Copiilor aleile de acces vor fi reabilitate şi înlocuite cu pavele, iar iluminatul public va fi refăcut din temelii.
În ceea ce priveşte locurile de joacă, acestea vor fi amenajate conform normelor europene în vigoare. De exemplu gropile cu nisip în care se joacă în prezent cei mai mici arădeni, vor fi înlocuite cu pavaj de cauciuc, un material mult mai igienic şi mai sigur.
Există deci premizele ca la 1 Iunie, de Ziua Copilului, „piticoţii“ să fie întâmpinaţi cu un spaţiu modern de joacă (şi consumare a energiei, am adăuga noi), demn de Uniunea Europeană.
Spunem că există aceste premise deoarece cel puţin în stadiu de proiect lucrurile sună bine. În schimb la faţa locului, unde ne-am deplasat ieri, am fost întâmpinaţi de punerea în practică a dictonului „pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese“. Astfel muncitorii repartizaţi la acest obiectiv stăteau ieri la orele prânzului liniştiţi pe o bancă din parc, aşa cum se poate vedea şi din poza alăturată.
Putem doar bănui că fiind orele prânzului, aceştia se aflau în… pauza de masă!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro