Cetatenesti

Scrisorile, inlocuite de telefoane si e-mail-uri

12.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În era internetului şi a comunicaţilor rapide (telefoanele mobile), corespondenţa clasică, şi anume scrisorile a dispărut încet dar sigur. În acest context, iată care a fost întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi: „Dumneavoastră aţi mai trimis sau aţi mai primit în ultima perioadă scrisori?”
Radu V., elev: „Niciodată nu am primit nici măcar o scrisoare, de la nimeni. Dar, nici nu am trimis. În afară de cât am învăţat pe la şcoală de cum se întocmeşte o scrisoare, nu ştiu să vă spun nimic, căci nu am scris niciodată… Există telefon, internet…aşa că nu văd rostul scrisorilor!”
Lupan Laurenţiu, muncitor: „Nu prea. Poate pe vremuri erau la modă scrisorile însă acum există telefoanele. În viaţa mea dacă am trimis trei scrisori e mult! E mai practic să trimiţi un maill sau să dai un telefon!”
Nicoale Damiru, mecanic: „Nici nu-mi mai aduc aminte de când nu am mai trimis o scrisoare cuiva. Nu mai am nici timp, nici răbdare să scriu. Mai bine dau un telefon, sau merg la un club de internet şi trimit un maill sau ceva…!”
Dumitru Daniel, subofiţer: „Da, să ştiţi că am mai trimis. Nu neapărat scrisori, ci mai degrabă felicitări cu ocazia sărbătorilor. Am câteva rude plecate din ţară şi în mai multe colţuri ale ţării, şi ne mai trimitem fie de Paşti, fie de Crăciun câte o felicitare simbolică.”
N.S., pensionară: „Nu am mai scris o scrisoare de foarte mulţi ani. Nici nu mai ştiu cât costă un timbru ori un plic. Bineînţeles că telefonul e acum mai la îndemână. Chiar dacă nu e mobil, există reţeaua Romtelecom sau RDS de unde putem suna oriunde în lume!”
Lingurar Eleonora, muncitoare: „Eu de trei zile am ajuns în România. Locuiesc în Spania, unde şi lucrez. Cu toate că sunt departe de casă, să ştiţi că nu am trimis niciodată o scrisoare celor dragi, dar nici nu am primit. În schimb, vorbim foarte mult la telefon. Nici nu cred că mai are omul timp să se pună să scrie… nu mai este practică această metodă de a comunica!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro