Cetatenesti

Piata hobby ? bucuria celor mari si mici

21.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În fiecare duminică, bucuria celor mari şi mici vine odată cu o scurtă vizită în piaţa hobby din Arad. De câţiva ani, la fiecare sfârşit de săptămână, zeci de arădeni îşi etalează frumoasele vietăţi, fie ele papagali, iepuraşi, hamsteri ori peştişori frumoşi coloraţi, în parcul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.
Chiar dacă spaţiul de aici nu este unul tocmai ideal pentru un târg, comercianţii nu ezită să-şi aducă la expoziţie şi cel mai mic amănunt care ar putea fi atrăgător în faţa sutelor de vizitatori. Începând de la pui de iepuraşi, unul mai frumos decât altul, de diferite culori, papagali de o frumuseţe cum nu s-a mai pomenit, porcuşori de Guinea, hamsteri, porumbei, peştişori de acvariu, şi chiar căţei, piscuţe ori diferite accesorii de pescuit, piaţa hobby oferă cadoul ideal pentru orice copil.
Este foarte greu să treci pe aici şi să nu rămâi aţintit pe unul din animăluţele care te privesc cu atâta căldură şi te roagă parcă să le duci acasă. Ce să mai vorbim de uimirea celor mici, cărora nu le-ar ajunge o săptămână de zile să admire toţi iepuraşii şi papagalii de aici. „Vai mami ce dulce e peştişorul acesta. E roşu şi are codiţa neagră. Vezi? Nu-l luăm acasă? Am eu grijă de el şi îi dau zilnic de mâncare!” – spune o fetiţă de numai 5 anişori, Cristina.
Părinte fiind, cum ai putea să-i refuzi? Bineînţeles că fiecare încearcă să nu-şi dezamăgească copilul şi după posibilităţi, face un sacrificiu, cumpărând în cele din urmă o vietate. Pe de altă parte însă comercianţii nu sunt prea mulţumiţi de vânzări: „Vin foarte mulţi în fiecare duminică. Copiii sunt cei mai fideli clienţi. Ei se minunează pe tot ce văd aici. Din păcate însă nu de fiecare dată dorinţele lor se împlinesc. Nu vindem foarte bine, nu pot spune că trăiesc din aşa ceva. Şi eu la rândul meu sunt pasionat de peşti, am acasă câteva acvarii, de aceea m-am apucat să-i mai şi vând. Preţurile nu sunt deloc mari, însă salariile arădenilor sunt mici şi nu toţi îşi permit să dea banii pe un peşte sau un papagal”, spune Mihai C., comerciant.
Accesoriile de pescuit au mare trecere. Se ştie că dintotdeauna au existat pescari înrăiţi care nu pot sta un weekend fără să prindă ceva. Ei bine, în piaţa hobby se poate găsi tot ceea ce are nevoie un pescar: undiţe de toate modelele şi mărimile, momeală, şi foarte multe accesorii pe care doar profesioniştii le cunosc întrebuinţările.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro