Cetatenesti

?Nu mi se pare normala atitudinea lui?

22.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Un incident petrecut în aceste zile într-un hipermarket din Bucureşti a lăsat cu gura căscată întreaga Românie. Preşedintele Traian Băsescu se afla la cumpărături când o reporteră de la Antena 1 i-a adresat câteva întrebări, filmându-l cu un telefonul mobil, şi asta deoarece camerele de luat vederi sunt interzise în astfel de locuri. Toate bune şi frumoase până când şeful statului a ieşit din hipermarket, unde a fost asaltat şi de alţi jurnalişti. În acel moment, Traian Băsescu i-a smuls telefonul tinerei de le Antena 1, ca ulterior să o şi insulte, spunându-i că este o „ţigancă împuţită”. În sondajul nostru de astăzi, i-am rugat pe arădeni să ne comenteze gestul inexplicabil al preşedintelui, adresându-le următoarea întrebare: „Cum calificaţi comportamentul lui Traian Băsescu, vi se pare un comportament demn de un preşedinte?” Iată ce părere au avut trecătorii intervievaţi despre acest neplăcut incident:

Anonim: „Poate că a avut dreptate. Dacă şi-a ieşit din fire, ştie el de ce a făcut-o. Ştiu eu cum sunt şi ziariştii aceştia, pisălogi… Eu unul îl admir pe Traian Băsescu şi sunt foarte mulţumit de activitatea lui, l-am şi votat să rămână în continuarea şeful statului.”
Costea Ilie, zugrav: „Din câte am auzit eu, nu este adevărat nimic din ce s-a întâmpla în acel supermarket. Eu unul nu-l cred capabil pe Băsescu de aşa ceva, nu pot să cred că este adevărat…Refuz să cred. Un preşedinte nu poate să facă aşa ceva.”
Igret Valeriu, agent de vânzări: „A fost un gest făcut la nervi, asta cred eu. Bineînţeles că nu e normal ce a făcut, ţinând cont că este totuşi cel mai important om din România potrivit funcţiei pe care o deţine. Mai multe nu aş şti ce să vă spun. Nu mi se pare normală atitudinea lui!”
H. Nicolae, administrator: „Nu prea mă uit la televizor, şi sincer numai din zbor am auzit despre acest incident. Toată lumea poate să-l interpreteze în felul lui. Bineînţeles că a fost vorba de un gest făcut la nervi, deloc la locul lui pentru o persoană precum Băsescu, dar mai multe nu aş şti să vă spun. Nu mă pronunţ căci nu am înţeles exact circumstanţele în care a avut loc cearta…sau ce a fost.”
Cardoş Emil, muncitor: „Nu ştiu despre ce este vorba. Atâta timp cât este preşedintele ţării, cred că are tot dreptul să facă ce vrea. Eu unul nu-l acuz pentru ce a făcut, ştie el de ce a procedat aşa.”
Morar Maria, pensionară: „Foarte urât din partea lui. Nu se poate să se întâmple aşa ceva. Dacă el ca şi preşedinte are aşa reacţii violente, atunci la ce să ne putem aştepta de la un om simplu de pe stradă? Şi din discuţia cu soţia lui, eu una am înţeles că dânsa şi-a dat seama că soţul ei nu a procedat bine. Măcar doamna Băsescu este mai înţeleaptă…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Marius Herta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro