Cetatenesti

Aradenii nu sunt donatori de sange

23.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În aceste zile se va derula o campanie de donare de sânge, la care sunt invitaţi să participe toţi arădenii sănătoşi şi dispuşi să facă acest gest. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o trecătorilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Aţi donat vreodată sânge, sau dacă aveţi de când să donaţi în viitor?” Iată ce ne-au răspuns o parte din arădenii cu care am stat de vorbă:

Lungu Ionela, casnică: „Nu am donat niciodată. Întotdeauna mi-a fost frică de ace. Deci, de bunăvoie nu m-aş duce niciodată, cu toate că am auzit că se primesc bani în schimb. Poate numai dacă ar fi să ajut pe cineva drag, atunci da, nici nu aş mai sta pe gânduri.”
Cosmin G., fără ocupaţie: „Până acum nu am donat. Dacă ar fi nevoie da, m-aş duce să doneze. Din câte ştiu sunt perfect sănătos, aşa că i-aş ajuta cu mare drag pe cei de lângă mine. Sincer nu m-am gândit niciodată că aş putea să donez…”
Rusu, electrician: „Nu am donat sânge şi nici nu am de gând să donez pentru că stau slab cu inima. De sănătos din câte ştiu eu sunt sănătos tun, dar nu ştiu, nu m-am gândit niciodată să fac aşa ceva. Deşi, cred că ar fi un gest frumos. Majoritatea dintre noi ar trebuie să donăm. Acum şi sunt mai bătrân, nu mai are rost!”
Blaj Elena: „Nu am donat niciodată, nici nu am de gând să donez aşa de bună voie. Pentru o rudă sau un prieten, da. Dar altfel nu. Numai în cazuri speciale aş dona sânge şi nu m-ar interesa ceea ce primesc în schimb, sincer vă spun.”
Banciu Robert: „Nu am donat niciodată, îmi este frică drept vă spun. Voluntar nu m-aş duce, poate dacă o rudă sau un bun prieten ar avea nevoie de ajutor şi ar depinde de mine, l-aş ajuta… În cazuri speciale aş dona sânge!”
Stănilă Adrian, conductor: „Da, eu sunt donator, de jumătate de an. Mă bucur că-i pot ajuta pe alţii şi nu văd    de ce nu aş dona sânge din moment ce sunt perfect sănătos. Şi alte suflete ar trebui să trăiască…”
Anonim: „Nu am donat niciodată sânge şi nici nu am de gând. Nu mă interesează ce anume primesc în schimb, pur şi simplu nu sunt adeptul acestor lucruri, nu-mi plac.”
Blaj Ovidiu: „Am donat când am fost în armată, era obligatoriu. În rest nu. Nici nu am de gând, decât în cazuri speciale cum a spus şi soţia mea!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro