Cetatenesti

?Statul sa nu mai fure ci sa aloce banii in folosul comunitatii?

26.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Ce credeţi că ar trebui făcut pentru întreţinerea zestrelor vechi ale oraşului, şi anume clădirile care de ani de zile nu au mai fost modernizate?” Iată ce ne-au răspuns o parte din cetăţenii intervievaţi:

Ionel, pensionar: „Ce a făcut Ceauşescu, nimeni nu o să mai facă, de aceea statul ar trebui să aibă grijă de ele. Oamenii nu au ce să facă, numai statul ar trebui să se angajeze să fure mai puţin, să nu cheltuiască banii pe tot felul de porcării, banii noştri bineînţeles, ci să-i investească în modernizarea clădirilor vechi.”
Nicu Toma, mecanic: „Pentru cei care locuiesc în ele, eu consider că este de datoria lor să se ocupe de faţada lor, să le modernizeze. În cazul clădirilor repartizate în subordinea primăriilor, bineînţeles că cei în măsură sa facă ceva nu sunt decât şefii noştri cei mari, adică aleşii. Ar trebui să se pună în fiecare lună bani deoparte pentru modernizarea acestor zestre, cred eu…”
Tipei Maria, barman: „Nu ştiu, cred că Primăria ar trebui să facă ceva cu ele. Aşa pe rând să ia fiecare faţadă în parte şi să o renoveze. Este păcat căci avem clădiri frumoase în Arad, care merită modernizate. Au deja câţiva zeci de ani de când cred eu că nu au mai fost renovate… În cazul în care clădirile au fost revendicate, atunci să răspundă proprietarul de ele.”
Bodnar Grigore, administrator: „În primul rând ar trebui să avem fonduri, căci fără bani nu putem renova nimic. Dacă aceste clădiri aparţin domeniului public, atunci cineva ar trebui să se pună să le zugrăvească,  şi să le îmbunătăţească din toate punctele de vedere.”
Anonim: „Nu ştiu, probabil cei în măsură, proprietarii acestor imobile să se ocupe de aspectul lor exterior.”
Petrică Ilincăi, profesor: „Cred că autorităţile locale ar trebui să se implice mult mai mult şi cred că trebui să se facă în aşa fel încât siguranţa cetăţeanului să nu mai fie pusă în pericol. Nu poţi elimina un lucru definitiv, dar de diminuat, se poate diminua, asta este părerea mea.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro