Cetatenesti

Masuri in caz de canicula

28.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Vara şi-a intrat cu adevărat în drepturi, putem spune chiar că în ultima perioadă am avut parte de zile toride, cu temperaturi care au depăşit 30 de grade Celsius la umbră. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a sunat în felul următor: „Ştiţi ce măsuri trebuie luate în caz de caniculă? Ce măsuri ar trebui să ia municipalitatea dar şi angajatorii în acest caz?”

Anonim: „Eu sunt din Satu Mare dar lucrez în Arad. Cred că angajatorii ar trebui să ofere condiţiile necesare la locul de muncă, în caz de caniculă. Adică să dea multe lichide şi să instaleze aparate de aer condiţionat, atunci  când munca se desfăşoară într-un birou. În cazul în care oamenii sunt nevoiţi să stea afară şi să muncească în plin soare, atunci ar trebui să li se reducă numărul de ore.”
Vaşa Elena, pensionară: „Ar trebui să existe la îndemână băuturi răcoritoare. Şi pe stradă să se amplaseze corturi temporare de unde să ne putem cumpăra apă minerală. Pe tot centru Aradului nu vezi altceva decât magazine de modă.”
Righer Bogdana, patroană: „Angajatorii sunt obligaţi să scurteze timpul de lucru şi să ofere personalului cât mai multă apă.”
Ilie Cristea: „Aerul condiţionat nu trebuie să lipsească din incinta oricărui loc de muncă. Cât despre municipalitate, nu cred că ar avea ei ce să facă. Oamenii care se ştiu sensibili la temperaturi mari să nu iasă din casă la orele de vârf, să-şi acopere capul cu pălării şi să consume cât mai multe lichide.”
Boroş Radu: „De acest lucru cred că se ocupă protecţia civilă sau nu? În primul rând oamenii ar trebui să evite expunerea îndelungată la soare şi să consume multe lichide, numai aşa s-ar putea evita eventualele nenorociri provocate de caniculă. Programul de lucru să fie redus…”
Fărcuţia Mihai, pensionar: „Ar fi indicat să se ude puţin străzile, în măsura posibilităţilor, să dea drumul la artezienele pe care le are Aradul, ar mai răcori puţin aerul şi bineînţeles dacă s-ar putea să existe anumite centre prin oraş de unde să putem servi câte un pahar de apă de minerală, un suc. Să nu trebuiască de fiecare dată să intri în bar…Angajatorii trebuie să asigure personalului un minim de lichide şi să le scurteze programul de lucru. Să existe eventual pauze mai mari între orele de lucru prestate.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro