Cetatenesti

Faleza Muresului ? perla Aradului

06.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Unele dintre puţinele lucruri bune cu care ne putem mândri şi noi arădenii este Malul Mureşului şi parcurile amenajate în aceeaşi zonă. Dacă până mai anii trecuţi Ştrandul reprezenta mândria municipiului, acum, lucrurile nu mai stai tocmai aşa, mulţi fiind cei care se plâng de condiţiile de aici, de lipsa toaletelor ecologice pe timpul nopţii şi lista cu nemulţumiri ar putea continua. Dar realizările sau nerealizările de pe Ştrand nu reprezintă subiectul articolului.
Ne oprim însă la parcurile care se întind de-a lungul Mureşului cărora parcă în acest an li se acordă mai multă atenţie decât în cei precedenţi. Dacă malul dinspre baza sportivă Constructorul către Podul Decebal, lasă de dorit, în sensul că nu este atât de cosmetizat, iarba este netunsă, găseşti la tot pasul ambalaje de dulciuri aruncate la întâmplare, partea malului care conduce spre Micălaca este extrem de îngrijit. Seară de seară, zeci de tineri şi vârstnici se plimbă pe aici. Fie că e vorba despre o lume mai educată care se plimbă pe aici, fie că persoanele responsabile de acest sector îşi fac mai bine treaba. Indiferent de motiv, rezultatul e unul de excepţie: gazonul tot timpul irigat şi tuns, coşurile de gunoi golite la timp, s-au plantat zeci de rondouri cu flori care înviorează zona… Aşadar, o plimbare prin această zonă reprezintă o metodă garantată de relaxare după o zi grea.
O schimbare se observă de asemenea în Parcurile Eminescu, respectiv cel al Copiilor. Aşa-numitul „parc al bătrânilor” a prin viaţă prin fântâna arteziană amplasată aici şi prin sutele de flori multicolore care împânzesc zona.
Şi cu siguranţă cea mai semnificativă investiţie la acest capitol, efectuată în acest an este cea din Parcul Copiilor, pentru lucrările de modernizare autorităţile alocând 580 de mii de lei. O sumă fabuloasă la prima vedere care însă va schimba cu totul faţa  şi condiţiile oferite copiilor Aradului prin acest spaţiu dedicat lor.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro