Cetatenesti

?Cateva zile de concediu la Marea Neagra ? un adevarat lux?

12.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Litoralul Mării Negre este cunoscut ca fiind cea mai importantă zonă turistică din România, mai ales pe timp de vară. Şi cum se apropie perioada concediilor, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Credeţi că Litoralul României mai reprezintă o atracţie pentru turişti atât din punct de vedere financiar cât şi al frumuseţii? Dacă ar fi să alegeţi, pentru ce aţi opta: Marea Neagră sau o altă locaţie?”

Cora Nicoleta, studentă: „Din păcate să ştiţi că litoralul Mării Negre este un lux, cel puţin pentru mine. Cu toate că se apropie concediile, eu nu voi merge nicăieri, nu am bani. Momentan nici nu lucrez, aşa că îmi este chiar imposibil să aleg un concediu la Marea Neagră.”
Mihai, jurist: „Eu nu am mai fost de foarte mult timp, nici bani nu avem dar nici timp. Chiar nu-mi aduc aminte de când nu am mai văzut Marea Neagră. Nu că nu ar reprezenta o atracţie pentru turişti dar cred că preţurile de pe litoral sunt mult prea mari pentru buzunarele românilor. În schimb, pentru turiştii străini cred că nu.”
Barta Eugen, zugrav: „Toată lumea fuge de litoralul românesc, atât de condiţiile care ni se oferă aici, cât şi de preţuri. Cred că nici dacă economiseşti o iarnă întreagă, ceea ce este imposibil bineînţeles, nu vei avea suficienţi bani să petreci câteva zile la Marea Neagră. În Spania să ştiţi că aş merge, dar şi în alte locaţii din afara ţării pentru că preţurile sunt ceva mai mici.”
Sofia G., muncitoare: „Mai reprezintă atracţia turiştilor, însă din cauza preţurilor prea mari de aici, mulţi preferă să-şi petreacă concediile în alte zone, precum Grecia de exemplu. Avem lucruri frumoase de vizitat şi în ţara noastră, însă banii sunt puţini, asta este marea problemă cu care se confruntă românul.”
Maria Bardan, casnică: „Din cauza preţurilor prea mari să ştiţi că nu prea mai merg românii vara la Marea Neagră. Cu toate că e frumoasă zona, şi ai ce vedea, nu ne permite buzunarul. Dacă aş avea suficienţi bani, cu siguranţă că aş alege altă ţară, atât pentru condiţii cât şi pentru preţuri.”
E.C.: „Pentru noi românii, absolut deloc. La salariile noastre nici măcar nu putem visa să petrecem un concediu pe litoralul Mării Negre. Cu siguranţă aş alege altă ţară, preţurile sunt mult mai mici în Grecia.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica; Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro