Cetatenesti

Intalnirea ATOP la Moneasa

13.06.2007 ⋅ 0 comentarii

* Reprezentanţii Autorităţii din zona de Vest a ţării au analizat stadiul modificării Legii Poliţiei Române

Reprezentanţii ATOP din toate cele patru judeţe ale regiunii Vest  (Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin) s-au întâlnit, sâmbătă, la Moneasa. Scopul a fost acela de a căuta modalităţi de accesare a fondurilor europene, în vederea finanţării unor proiecte ce privesc ordinea şi siguranţa cetăţeanului. Judeţul Arad a fost reprezentat de Iosif Matula, preşedintele Autorităţii, Levente Horvath, Alexandru Tanco, Dănuţ Bala, Mureşan Maftei, Horia Ocolicean şi Marin Bucur, din partea administraţiei, poliţiei şi societăţii civile, alături de Adrian Bîcleşan, comandantul Jandarmeriei arădene.
Organizarea dezbaterii a oferit cadrul necesar unui dialog direct între membrii ATOP, care reprezintă, la un loc, administraţia publică, societatea civilă şi Poliţia română. Seminarul a completat cadrul dezbaterilor din domeniu, motiv pentru care a fost considerat un pas înainte în direcţia cunoaşterii reciproce între reprezentanţii acestei structuri.
Dincolo de accesarea de fonduri, cei prezenţi, alături de reprezentanţii Centrului de Mediere şi Securitate Comunitară Iaşi, au analizat stadiul modificării Legii 218/2002, Legea Poliţiei Române, lege care reglementează modul de funcţionare al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. În prezent, propunerea de act normativ se află în dezbaterea Camerei deputaţilor, urmând a intra în plen până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.
„De la 1 ianuarie 2007, România a devenit membru al Uniunii Europene. Această nouă calitate a dat o mai mare consistenţă demersurilor necesare pentru atragerea fondurilor europene, în baza unor proiecte bine structurate, întocmite cu profesionalism, de către profesionişti. Statutul României s-a modificat profund, obligându-ne pe noi toţi să găsim noi forme de expresie, de prezentare şi afirmare a ţării. Seminarul a fost un prilej în plus pentru noi de a discuta modalităţile în care putem eficientiza activitatea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, pornind de la una dintre atribuţiile principale prevăzute de Legea 218/2002 pentru această instituţie: protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică”, a declarat Iosif Matula, preşedintele ATOP Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro