Cetatenesti

Studentii si elevi din anii terminali nu se bazeaza pe sprijinul societatii la terminarea studiilor

16.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Nu mai este mult şi sute de elevi şi studenţi din Arad îşi vor termina studiile. Vor absolvi forma de învăţământ pe care şi-au ales-o. Pentru a ne da seama cât se bazează ei pe ajutorul societăţii româneşti la terminarea anilor de liceu şi facultate le-am adresat următoarea întrebarea: Ce perspective credeţi că vă oferă societatea la absolvirea studiilor?

Adina Manea, elevă:  Avem destul de puţine perspective. Dacă nu urmăm şi o facultate nu prea avem şanse.  Eu vreau să merg la Litere să fiu profesoară. 
Petru Florin P, elev: Societatea oferă multe perspective, dar trebuie să fi ambiţios. Să crezi în ceea ce faci mai ales cu integrarea în Uniunea Europeană consider că indiferent ce meserie ai poţi să faci performanţă. Trebuie să ai încredere şi să fi în primul rând bun în ceea ce faci.  Eu pe viitor o să urmez o facultate de informatică. Mă interesează în primul rând programarea.
Andrei, Morcan, elev: După terminarea liceului perspective sunt multe, dar depinde de fiecare ce alege. Eu vreau să urmez o facultate cred că în Timişoara, după care îmi voi căuta un loc de muncă decent şi în domeniu.  
Andrada Pera,  studentă: Nu ştiu ce să spun, dar sincer în România termini o facultate şi nu ai unde te angaja conform studiilor. Iar dacă îţi găseşti un loc de muncă este foarte prost plătit. Depinde şi de norocul fiecăruia.   
Sorina Bădău, elevă: Să fiu sinceră nu ne prea oferă, ăsta este adevărul. Deşi facultăţile noastre nu se prea  afirmă printre cele mai bune ale lumii, eu cred că ne oferă un anumit grad de educare.  Oricum trebuie  mai multă muncă. În ceea ce priveşte studiile nu mă voi opri aici.
 Reştia Adelina, elevă:  Mie personal societatea română momentan mi-a oferit o bursă de studii în Franţa. La 1 august voi pleca spre Lion  pentru a face doi ani de facultate în inginerie. Şi sper că după doi ani de experienţă şi de practică acolo mă voi întoarce în ţară. Poate voi schimba în Uniunea Europeană mentalitatea şi modul de a vedea învăţământul şi practica aici. Am ales profesia mea de inginer constructor tocmai pentru a putea să lucrez independent. Astfel voi putea să îmi deschid eu propria mea firmă de construcţii. Asta în viitor. Iar când mă voi întoarce voi încerca să mă angajez ca stagiar la o firmă de construcţii renumită.  Cu cei doi ani petrecuţi în Franţa , Cv-ul meu va fi mult mai bogat.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro