Cetatenesti

Gropi si doar gropi pe strada Cenad din Micalaca

25.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Despre reabilitarea străzilor şi promisiunile făcute de administraţiile locale s-au scris pagini întregi de-a lungul anilor post revoluţie. Rând pe rând, cei care au ajuns să conducă destinele Aradului, pentru patru ani, sau chiar mai puţin, au promis că vor reabilita străzile. Cele din pământ vor fi pietruite, iar cele pietruite vor fi asfaltate. Din păcate, nimic din toate acestea nu s-au realizat.
Ceea ce s-a făcut au fost străzile unde domiciliază un consilier municipal, un director de la vreo instituţie deconcentrată sau un angajat al Primăriei Arad cu oarece funcţie de conducere.
Dacă pe strada pe care locuiţi nu se află nici unul dintre cei amintiţi, atunci nu aveţi nici o şansă să vină cineva pentru a nivela pământul sau a-l pietrui, darmite să asfalteze. Totul rămâne la stadiul de promisiune. Urmează alţi patru ani, când candidaţii la Primăria Arad vin să promită acelaşi lucru: „Strada d-voastră se află în planul de reabilitare şi va fi asfaltată”. În cazul în care a câştigat alegerile, edilul nu mai vine pe strada d-voastră, iar toate încercările de a ajunge la el pentru a-i aminti de promisiunea făcută sunt oprite ori de jandarmul care stă la poartă, ori de birocraţia care există în sistemul administraţiei publice locale.   
Un exemplu concret este strada Cenad, care se află în spatele blocurilor 228 şi 229 de pe strada Simion Popa, din Micalaca, unde mai bine de 10 ani se promite că va fi asfaltată.
Trebuie specificat că, pe strada Cenad sunt construite trei blocuri de garsoniere şi patru de apartamente ceea ce înseamnă mai mulţi arădeni într-un spaţiu mai restrâns. Astfel, aproape toţi candidaţii la Primăria Arad vin, în timpul campaniei electorale, pe această stradă şi promit localnicilor că o vor reabilita. Nemulţumirea arădenilor a ajuns la capătul răbdării şi s-au adresat ziarului nostru pentru a ne solicita ajutorul.
Ne-am deplasat la faţa locului şi am observat că drumul este într-o stare jalnică, gropile tronează, iar automobilele din faţa blocurilor parcă ne cereau ajutorul şi ele.
De asemenea, mai mulţi arădenii care locuiesc pe strada Cenad ne-au spus nemulţumirile privind stadiul în care se află drumul. În cele ce urmează redăm câteva declaraţii ale celor care locuiesc pe această stradă: 
Gheorghe Dovinici: „Nu înţelegem de ce se tergiversează de atâţia ani cu strada noastră. Toate suspensiile de la maşină s-au rupt din cauza gropilor. Toţi vin şi ne promit că o vor asfalta, dar nu fac nimic. Rămâne la stadiul de promisiune”.
Carmen Stoica: „Când poluă nu se poate intra. Gropile se umplu de apă care aproape că depăşeşte roata maşinii. Este de neînchipuit ceea ce se petrece aici. M-am săturat până peste cap de minciunile lor”.
Marcel Anghel: „Mi-am cumpărat garsonieră aici, dar din cauza drumului vreau să o vând şi mă mut în altă parte. Mi-am stricat maşina din cauza gropilor. Văd că nimeni de la primărie nu face nimic. Am făcut mai multe sesizări, dar nimeni nu a venit la faţa locului”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro