Cetatenesti

Aradenii - intre supermarket-uri, piata

02.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Piaţa Aradului a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare semnificativă, cel puţin dacă privim situaţia prin prisma numărului semnificativ de supermarket-uri deschise la nivelul municipiului. Nu suntem noi în măsură să spunem dacă la o cerere precum a Aradului sunt multe sau puţine aceste unităţi economice, ideea e însă că piaţa e liberă iar pentru arădeanul de rând ele reprezintă o diversitate. În condiţiile date, am întrebat câţiva arădeni unde preferă să îşi facă cumpărăturile între supermarket-uri, magazinele de cartier sau pieţele agroalimentare.

Leoniţa Toader, muncitoare: „Eu prefer centrele comerciale pentru că găsesc tot ceea ce îmi trebuie şi la preţuri mai convenabile. Pe de altă parte nu se pune problema aglomeraţiei din pieţe, nici a atitudinii vreunei vânzătoare iritate din magazinele mici care nu au răbdare să te lase să te hotărăşti asupra a ceea ce vrei să cumperi.”
Teoclita Tohan, elevă: „Noi mergem în supermarket-uri să ne cumpărăm cele necesare în gospodărie. Piaţa nu cred că e foarte indicată, mai ales în perioada asta atât de caldă, toate produsele stând, atâta timp, în căldură. ”
Anonimă: „Eu nu îmi permit să merg în centrele mari ca să cumpăr foarte mult deodată. Aşadar, rămân loială magazinelor mici de unde îmi cumpăr tot ce îmi trebuie atunci când am nevoie”.
Ioan Babin, pensionar: „Eu locuiesc în cartierul Aurel Vlaicu însă prefer să îmi fac cumpărăturile din Piaţa Mihai Viteazul. Mi se pare foarte bine aprovizionată şi, pe de altă parte, intervine şi problema preţurilor care sunt mai mici decât în alte pieţe agroalimentare”.
Cristina Crişan: „Eu cumpăr tot ce îmi trebuie de la alimentara din colţ. Acolo găsesc tot ce îmi trebuie şi nici preţurile nu te fac să o iei la fugă. Mai merg şi în centrele mari, însă, mai rar”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M., Claudia U. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro