Cetatenesti

Taxa verde ? un ban in minus din buzunarul cumparatorului de electrocasnice

03.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Începând cu luna iulie, preţurile electrocasnicelor  a fost majorat cu aşa-numita „taxă verde”, privind neutralizarea lor din punctul de vedere al protecţiei mediului.  Am întrebat câţiva arădeni  dacă cred că această taxă  va fi utilizată  strict pentru protecţia mediului sau este doar o modalitate a statului de a ne mai „fura“ nişte bani din buzunar. Majoritatea interlocutorilor noştri pe această temă susţin că nu sunt în măsură de a spune dacă banii vor fi sau nu folosiţi în acest scop, însă toţi sunt nemulţumiţi că bugetul le este afectat de încă o taxă.

Pavel Coşer, pensionar: „După cum văd eu lucrurile, toate aceste chestiuni sunt bine gândite. Ideea e că avantajele nu se văd imediat, ci peste ani”.
Violeta Kafka: „Eu locuiesc în Germania şi nu cunosc ce reprezintă această taxă verde. Ideea e că în Germania, din câte ştiu eu, nu se aplică asemenea taxe”.
Pavel Crişan, muncitor: „Nu se pune problema valorii taxei verzi, că nu este atât de mare încât să majoreze mult preţul. Ideea e însă că e o nouă taxă, o pierdere, indiferent de cât de mare sau mică e ea, din buzunarul cumpărătorului acestui tip de produse. Cât despre modul în care vor fi cheltuiţi banii, nu sunt eu în măsură să spun”.
Anonim: „Nu ştiu să vă spun, pentru că nu cunosc foarte multe detalii despre această taxă, iar pe de altă parte, nici nu prea mai cumpăr electrocasnice”.
Nicolae Bătrân, maistru electrician: „ Taxe peste taxe…La orice lucru, ni se impune plata unei taxe. Nu ştim noi cum vor fi folosiţi banii, însă dacă aşa s-a decis, ce putem face?!”
Dan Păşcuţiu, pensionar: „Cu siguranţă nu putem spune cum vor fi folosiţi aceşti bani, sau dacă ei vor fi destinaţi scopului propus. Ideea e că decizia a fost aprobată prin Parlament, aşa că ea trebuie respectată. Din punctul nostru de vedere însă, orice taxă e un ban cheltuit în plus din propriul buzunar.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M. , Marius H. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro