Cetatenesti

Rosiile au umplut Piata ?Mihai Viteazul?

06.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Perioada legumelor şi fructelor este în toi. Astfel, comercianţii au împânzit pieţele arădene, în special Piaţa Mihai Viteazul. Ieri mesele din piaţă erau pline cu roşii din grădinile oamenilor, dar şi cu alte legume sau fructe. Un kg de roşii costa între 1,5 lei şi 2,5, care erau foarte mari şi frumoase la vedere. Nu ştim ce gust aveau, dar dacă au fost cultivate în grădina proprie cu siguranţă că erau foarte bune.
Am întrebat câteva persoane cum merg vânzările: 
Alexandrina Oprişel, din Pâncota: „Merge la sfârşit de săptămână şi când se i-au salariile”.
Sofia Grozav, din Curtici: „Nu mai merge nici cum, pentru că lumea nu are bani să cumpere. Ar trebui să ne ajute statul cu subvenţii, deoarece lucrăm în faliment”.
Augustina Dehel, din Seleuş: „Merge aproximativ bine, dar se putea şi mai bine. Munca ţăranului nu este plătită”.
Modernizarea Pieţei Mihai Viteazul
Referitor la lucrările din Piaţa Mihai Viteazul, Daniela Săbău, director general SC TOP SA, a subliniat: „În prezent, canalizarea şi pavajul au fost finalizate şi urmează schimbarea copertinei albastre. Pe urmă vom aduce mesele din fibră de sticlă, urmând ca pe sfârşitul lunii august să încheiem lucrările”. 
În ceea ce priveşte sectorul de legume fructe, Daniela Săbău a precizat: „Deocamdată am demarat un studiu de fezabilitate pentru a vedea costurile şi pentru a împărţii investiţia pe perioade, dat fiind că plata acestora sunt din surse proprii. Nu în ultimul rând, avem în vedere modernizarea pieţelor din Grădişte şi Alfa. Sunt două pieţe de cartier, unde dorim să se desfăşoare un comerţ civilizat. Întâietate la mese vor avea cei care deţin certificat de producător şi societăţile comerciale care se ocupă cu legume şi fructe”.       
Piaţă en-gross de legume şi fructe la Obor
Conducerea SC TOP SA a amenajat, în Piaţa Obor, un spaţiu pentru comercianţii de legume şi fructe en-gross. În acest sens, comercianţii care vindeau produse en-gross în jurul Pieţei Catedralei au fost mutaţi în Obor, unde există mai mult spaţiu, iar camioanele încărcate cu legume şi fructe nu încurcă circulaţia şi nu staţionează pe domeniul public. La Piaţa Obor, comercianţii îşi pot oferi produsele spre vânzare începând cu primele ore ale dimineţii.
Daniela Săbău, director general SC TOP SA, ne-a declarat: „Începând cu ora 5,00, în fiecare zi, în Piaţa Obor, mai puţin duminica, avem organizată mica piaţă en-gross. Aici îşi vor vinde produsele comercianţii care stăteau în jurul
Referitor la problemele din Piaţa Mihai Viteazul privind existenţa unor furturi din buzunare, Ioan Miclăuş, agent, ne-a declarat: „Probleme de acest există, dar sunt din ce în ce mai rare”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro