Cetatenesti

Refacerea fatadei cladirilor de pe Bulevard ? o investitie necesara

07.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Faţadele  clădirilor vechi din centrul municipiului nu au mai fost refăcute de zeci de ani. Tencuiala este căzută, mizeră, urme de grafitti se observă pe multe dintre zidurile lor… Păcat de imaginea acestora în contextul în care Aradul s-ar putea mândri cu un Bulevard atât de impunător. Arădenii consideră că atât autorităţile cât şi proprietarii imobilelor respective ar trebui să se implice mult mai mult în rezolvarea acestei situaţii.

Emil O., pensionar : „Adevărul e că Bulevardul Revoluţiei arată destul de rău, chiar dacă imobilele de aici au o valoare atât de mare. Desigur însă că e uşor de vorbit, numai dacă facem  un calcul să vedem la cât se ridică valoarea unei asemenea lucrări de schimbare a faţadei….te iei de cap.”
Dinu Ciberar, inginer: „Consider că ar fi bine să se întocmească un plan foarte clar care să prevadă o linie a bulevardului. Dacă oricum se începe amenajarea arterei principale a oraşului, ar fi bine să se stabilească şi ceva în privinţa clădirilor. Însă, în ceea ce priveşte investiţia… într-adevăr e o problemă. Asta pentru că nu mi se pare corect ca municipalitatea să suporte întreaga investiţie, însă pe de altă parte nici pe proprietari nu îi poţi obliga să scoată bani din piatră seacă pentru a-şi efectua aceste lucrări”.
Roxana Totok, studentă: „O asemenea investiţie este pe deplin justificată, pentru că aspectul actual al faţadelor nu este unul tocmai plăcut. Consider că ar trebui ca această chestiune să se dezbată în cadrul unei întruniri cetăţeneşti la care să participe şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi să se găsească o soluţie”.
Anonimă: „Poate s-ar putea găsi vreun program prin care să fie suportată măcar o parte din investiţie şi diferenţa să fie acoperită din buget şi, desigur, cu aportul proprietarilor”.  
Adriana Popa, asistent medical: „Avem un Bulevard frumos şi din păcate valoarea imobilelor nu e pusă în valoare aşa cum trebuie. Consider că de comun acord, autorităţile locale şi proprietarii imobilelor şi poate chiar cetăţenii din alte cartiere, să discute această chestiune. Ar trebui dezbătute mai multe idei privind linia pe care să meargă lucrarea, începând de la nuanţele acceptate şi alte elemente de acest gen. Cât despre bani, bănuiesc că acolo este problema, atât în ceea ce priveşte bugetul local cât şi cel al proprietarilor. Important e să se plece de undeva, să se stabilească direcţia pe care se merge. Cu siguranţă nu vorbim de o investiţie care s-ar putea realiza într-un an, dar important e să se demareze cu ceva. Iar pentru asta e nevoie de dialog, în primul rând.”
Ioan Palcu, pensionar: „Avem un centru frumos, însă e nevoie de bani. Poate cu timpul s-ar putea lua un nou credit precum cel accesat de municipalitate pentru refacerea zonei din Piaţa Romană până în Vlaicu. Aşa, poate cu timpul, se va putea face şi în privinţa acestor lucrări de refacere a faţadelor”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro