Cetatenesti

In privinta parcarii autoturismelor, si in Arad se aplica legea junglei

07.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Statisticile efectuate în ultimii ani atât la importatorii şi dealerii auto cât şi la serviciile de înmatriculări ale inspectoratelor de poliţie de pe raza întregii ţării, arată creşteri continue şi substanţiale ale parcurilor auto din România.
Nici Aradul nu este o excepţie de la această regulă, în ultimii ani, numărul autoturismelor înmatriculate şi care circulă zilnic prin municipiu fiind din ce în ce mai mare. În aceste condiţii, şi pe şosele, legea junglei a devenit aplicată şi aplicabilă.
Nu ne propunem să discutăm azi despre cum anume sunt conduse aceste autoturisme sau cât de mult a crescut numărul accidentelor provocate de conducătorii auto, fie ele minore sau dintre cele mai grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti sau cu sechele pe viaţă pentru cei implicaţi.
Subiectul reportajului de astăzi îl constituie locurile de parcare din municipiu şi, mai ales, modalităţile de parcare pe care le adoptă concitadinii noştri.
În lipsa unor reglementări clare în domeniu, iniţiativa primăriei de liniere şi delimitare clară a spaţiilor de parcare din centru, a fost doar încă o pierdere de vreme şi de bani, atâta vreme cât nici un arădean nu se înghesuie să le respecte, aşa după cum se poate vedea în imaginile care ilustrează acest material. Pe de altă parte nici poliţia rutieră nu pare dornică să facă ordine din acest punct de vedere, motiv pentru care maşinile parcate pe trecerile de pietoni, sau cele amplasate în mijlocul intersecţiilor, nu mai sunt de mult o imagine inedită în Arad, ci din contră sunt deja o obişnuinţă a fiecărei zi.
Desigur, de cealaltă parte a baricadei, se află şoferii care reclamă insuficienţa locurilor de parcare, aglomeraţia din oraş şi parcările neregulamentare ale altor participanţi la trafic, pe principiul „ dacă acela face aşa, eu de ce nu aş face la fel“.
În final, cei mai afectaţi de această harababură suntem noi toţi, fie că avem calitatea de pietoni şi constatăm că trecerea de pietoni s-a mutat cu vreo doi trei metrii mai la dreapta din cauza maşinilor parcate acolo, fie că avem calitatea de şoferi şi constatăm că intrarea pe o anumită stradă ne solicită la maximum calităţile de şofer.
Poate până la urmă, atât primăria cât şi poliţia rutieră vor lua taurul de coarne şi ne vor disciplina într-un fel sau altul, indiferent de marca de maşină pe care o conducem sau de numărul de înmatriculare afişat pe aceasta!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro