Cetatenesti

Parcul copiilor ? (inca) un santier in lucru

17.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Lucrările din Parcul Copiilor, demarate în urmă cu aproximativ două luni, se apropie de final.  O mare parte a aleilor sunt deja pavate, în timp ce pe altele sunt pregătite stive de materiale de construcţii. Deşi zona arată încă ca un mic şantier, arădenii nu evită acest parc în timpul plimbărilor. Ba dimpotrivă.
Ieri la orele amiezii, majoritatea  băncilor din parc erau ocupate de oameni care se ascundeau de razele dogoritoare ale soarelui, adăpostindu-se la umbra copacilor. „E atât de cald în apartamente încât efectiv nu rezistăm să stăm nici noi, dar copiii. Aşa că mi-am luat nepoţica şi mai pierdem timpul pe aici. Oricum nu se compară aerul de pe străzi cu cel din parc. Mai trage răcoare de la Mureş, mai de la copaci. E minunat şi pentru noi şi pentru copilaşi. Se mai joacă cu alţi copilaşi şi stau în aer liber. Bine că s-au mai gândit şi aleşii noştri să mai investească ceva în parcul acesta. Că cu atât se poate mândri şi Aradul: cu nişte parcuri frumoase, însă până acum nu s-a mai făcut nimic pentru el. Sperăm ca leagănele care chiar dacă nu sunt înlocuite, măcar să fie refăcute, că multe dintre ele scârţâie de te asurzesc”, susţine Elena Coltan.
Din păcate însă, în pofida sumelor investite în amenajare, indiferent că ele sunt mici sau mari, mulţi dintre arădeni nu preţuiesc ceea ce au. Şi ne referim aici la adolescenţii care vin se urcă cu picioarele pe hinte, rup coşurile de gunoi, rup florile, calcă pe iarbă, scriu cu grafitti pe alei …
„Păcat de investiţii. Nici măcar nu au inaugurat lucrarea şi deja copiii aştia, au şi început să devasteze. Seara mă mai plimb pe faleză şi îi văd cum vin în grupuri. Tineri de câte 15-16 ani, băieţi şi fete, care, bănuiesc că din teribilism, se pun şi rup tot, de dragu de a ieşi în evidenţă cu ceva. Vai de tinerii noştri, de ce vor ajunge mâine când devin adulţi. Părinţii, preocupaţi cu problemele materiale, nu mai alocă atâta timp pentru copii, iar rezultatul se vede. Mare păcat”, susţine Nicolae Trofin.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro