Cetatenesti

Conditiile oferite pe strandurile maghiare - magnet pentru turistii aradeni

19.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În aceste zile caniculare când temperaturile au sărit cu mult peste cele normale, iar la un concediu nici nu ne putem gândi (din cauza banilor bineînţeles), singurul loc unde ne putem răcori este la ştrand. Arădenii au luat cu asalt în ultimele zile locaţiile de peste graniţă: ştrandurile din Ungaria fiind pline de turişti români. Şi asta deoarece condiţiile de acolo sunt cât se poate de primitoare. Curăţenia şi disciplina nu lipsesc, cu toate că ele sunt poziţionate la doar câţiva kilometri de Arad. În timp ce oraşul nostru se „bucură” de câteva ştranduri rupte parcă dintr-un film de groază. Astfel, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor, în speţă tinerilor a fost următoarea: „De ce credeţi că ştrandurile din Ungaria sunt mult mai frumos amenajate şi mai curate, decât cele din Arad?”

Claudiu, student: „Este Ungaria, ce mai? Nici nu se poate aduce în discuţie. Ne mirăm de ce aşa de mare diferenţă? Nu cred că avem de ce. Cu toate că ne este greu să recunoaştem, ungurii sunt de o mie de ori peste noi, din toate punctele de vedere.”
Alin, student: „Am fost la ştrandul de la Gyula. Este de vis! Nici nu vă puteţi imagina ce diferenţă între noi şi ei. O adevărată vacanţă…Chiar merită. Eu unul de câte ori o să prind ocazia, o să aleg ştrandurile din Ungaria!”
Oana Miclea, studentă: „Într-adevăr aveţi dreptate. Cu toate că sunt doar câţiva kilometri care ne despart, ştrandurile din Ungaria sunt un adevărat paradis. Nu am ajuns încă să le frecventez, dar în această vară mi-am propus să merg. Am auzit că este extraordinar de curat şi de frumos…nu ca la noi!”
Florica Crişan, muncitoare: „Nu am apucat să merg la unguri cu toate că nu mai avem nevoie de paşaport, iar acum este mult mai uşor să trecem graniţa. Din păcate în Arad nici nu prea mai avem ştranduri la care să zicem că ne este drag să mergem. E prea mare mizeria… Arădenii nu ştiu să păstreze curăţenia. Poate dacă voi avea timp, voi merge la unguri!”
Alexandra Petnic, studentă: „Am auzit că este foarte frumos. Din păcate nu am apucat să merg încă. Dar, cu siguranţă că mă voi duce, de Ştrandul Neptun m-am cam săturat. Nu prea mai ai ce face: apa veşnic murdară, mizerie peste tot…”
Denisa Mici, studentă: „Căci e vorba de Ungaria de aceea. Este foarte clar, condiţiile de acolo nu pot fi comparate niciodată cu cele din România. Noi nu ştim altceva decât să furăm, să facem mizerie şi să ne comportăm precum un popor primitiv…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica, M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro