Cetatenesti

A fost odata o fabrica... Tricoul Rosu

19.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Cândva, una dintre mândriile Aradului, fabrica de tricotaje Tricoul Roşu, a devenit istorie. Cel puţin în ceea ce priveşte locaţia din apropiere de Podgoria. Că se va reloca sau nu fabrica, rămâne de văzut, cert este că buldozerele lucrează de zor la dărâmarea clădirilor de pe strada Peneş Curcanul. Zidurile de cărămidă şi beton cad unul după altul, soarele arzând parcă şi mai tare în zona cu pricina, de parcă ar vrea să ne arate că nici lui nu-i convine situaţia. Praful şi molozul, resturile de construcţie sunt încărcate în camioane şi transportate pentru a elibera locul.
Privite de la oarecare distanţă, resturile zidurilor par să ne arate că un adevărat „război“ este în plină desfăşurare. Şi poate că este un război în desfăşurare, un război al noului împotriva vechiului. Adică a „eliberării“ zonelor centrale ale oraşului de toate construcţiile industriale şi mutarea lor în zonele industriale constituite la marginea Aradului. Că este bine sau nu, părerile sunt împărţite. „Eu zic că este bine că nu vor mai fi fabrici în centrul Aradului. Eu am lucrat peste 30 de ani la Tricoul Roşu, de acolo am ieşit la pensie, a fost destul de aproape de casă, dar poluarea este mare. Mai bine să fie la marginea oraşului“, este de părere Floare M., fostă muncitoare la cunoscuta firmă arădeană. De cu totul altă părere este Maria P., şi ea fostă angajată la Tricoul Roşu: „Nu e bine că se demolează toate fabricile. Să meargă oamenii kilometri întregi până în afara oraşului pentru a-şi câştiga pâinea nu mi se pare chiar bine, dacă sunt deja fabrici construite. Să se facă cele noi acolo, dar să rămână cele vechi unde sunt. Care este diferenţa între o fabrică şi un super-magazin, unde vin tiruri cu marfă la fel ca la oricare altă firmă. Însă se pare că interesele personale ale unora primează în faţa celor generale“.
Acum câteva luni s-a demolat fostul CPL, sau mai actualul IMAR, urmând ca şi pe acel teren să se construiască un super-market. A venit acum rândul Tricoului Roşu, urmând ca pe terenul respectiv să avem parte tot de un complex comercial. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. H. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro