Cetatenesti

Bazele sportive ale Aradului se modernizeaza

20.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii presei arădene, în special a celei sportive, au avut ieri posibilitatea de a face un tur al bazelor sportive arădene care au suferit modernizări, ghid fiind nimeni altcineva decât Gheorghe Falcă, primar al Aradului, însoţit şi de directorul executiv al „Bătrânei Doamne“, Paul Cazan..
Prima oprire a fost la Stadionul Municipal – UTA, cel care în curând îşi va schimba numele în Stadionul Municipal „Francisc von Neumann“, în memoria celui care a înfiinţat clubul în 1945 şi a creat echipa de legendă de la mijlocul secolului trecut.
După lucrările din această vară, stadionul îndeplineşte criteriile ligii I, având la ora actuală aproape 7.300 de locuri, toate pe scaune. Pentru îmbunătăţirea vizibilităţii s-au degajat de banerele cu reclame gardurile de la peluze, dorindu-se şi o micşorare a înălţimii acestora (cu aproape un metru) la tribuna I. Totul depinzând însă de avizul reprezentantului federaţiei, Viorel Duru.
Primarul Gheorghe Falcă şi-a exprimat speranţa ca încă din acest retur să fie instalată noua tabelă, care va costa 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi) şi noile porţi speciale, o investiţie de alte 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi). Până în primăvară va fi instalată nocturna, care va costa şi ea aproximativ un milion de euro. Anul viitor vor fi modernizate peluzele, care vor fi aduse până în spatele porţilor, capacitatea stadionului urmând să crească la 12.000 de locuri.
Un alt punct al „traseului“ a fost Baza ICRTI, aflată la capătul străzii Câmpul Liniştii. Bază destinată în special pregătirii echipelor de juniori, ea urmând să poarte numele lui Nicolae „Coco“ Dumitrescu, cel care a cunoscut gloria sub culorile „Bătrânei Doamne“ atât ca jucător, în echipa de aur, cât şi ca antrenor al formaţiei, nu mai puţin celebre, care elimina Feyenoord Rotterdam. Baza dispune de două terenuri, al căror gazon a fost refăcut, de vestiare moderne, de spaţii administrative.
Într-un amplu proces de modernizare a intrat şi Baza Şega, viitoarea arenă „Coloman «Cibi» Braun Bogdan“, figură emblematică a fotbalului arădean, unul dintre cei mai capabili tehnicieni ai fotbalului românesc din secolul trecut. Ea va beneficia de gazon sintetic (suprafaţa 68x105 metri), de vestiare, dorindu-se şi punerea la punct a unei instalaţii de iluminat pentru a putea fi folosită şi seara pentru antrenamente. Se doreşte ca toate lucrările să fie încheiate până în luna noiembrie a acestui an, pentru ca atât echipa de seniori, cât şi grupele de juniori să o aibă la dispoziţie în perioada în care terenurile naturale sunt impracticabile.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro