Cetatenesti

Aradenii nemultumiti de achizitia noului avion prezidential

26.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Şefului statului va avea un nou avion prezidenţial, mult mai sigur şi confortabil. Asta după ce actualul avion cu care au mai fost plimbaţi şi alţi şefi ai statului s-a învechit şi făcea mult zgomot, motiv pentru care specialiştii au decis să-l tragă pe linie moartă. Toate aceste cheltuieli, în timp ce legea majorării pensiilor abia că a fost promulgată, iar când vine vorba de sistemul de sănătate, toate cam lasă de dorit. Astfel, în sondajul nostru de astăzi i-am rugat pe arădeni să ne răspundă la următoarea întrebare: „Ce credeţi dumneavoastră că este mai prioritar: avioanele prezidenţiale sau pensiile şi sănătatea românilor?”

S. Ana, vânzătoare: „Categoric că este cea mai mare prostie achiziţionarea acestui avion. Chiar nu-şi are rostul! Dar, de fapt,  la câte deplasări face Traian Băsescu prin lume, chiar avea nevoie de un avion nou. Păcat că pensiile rămân aceleaşi, mor oamenii de foame…”
Noemi Crişan, studentă: „Nu ştiu ce să vă răspund. Sigur că ar trebui să se îmbunătăţească sistemul sanitar şi să se majoreze pensiile la toţi bătrânii. Avionul prezidenţial nu-şi are rostul…”
Teodora Mişcoi, pensionară: „Nu sunt de acord cu acest avion prezidenţial. Ar trebui în primul rând să se gândească la noi pensionarii care nu avem bani de medicamente cu aşa pensii. Pe căldurile acestea avem nevoie de un anume tratament, iar cu banii câştigaţi nici măcar de pâine nu ne ajunge.”
Marcela Bejan, muncitoare: „Categoric că pensiile şi sistemul sanitar care nu a mai suferit îmbunătăţiri de ani de zile. Cade tencuiala peste bolnavi prin spitale, iar pensionarii nu au bani de medicamente, iar Traian Băsescu se gândeşte la avioane…Nu sunt de acord!”
Elisabeta Papp, muncitoare: „Ce pot să vă spun, şi acest avion tot din bugetul statului va fi plătit. Aşa ne trebuie dacă suntem nişte proşti. Chiar nu am înţeles de ce era nevoie de un alt aparat de zbor mult mai performant. Bineînţeles că altele sunt priorităţile în ţara noastră… dar nimeni nu le observă.”
Achim Giurgiu, pensionar: „Să-i fie ruşine preşedintelui. Nu cred că avea nevoie tocmai acum de un nou avion. Eu am avut încredere în el, dar drept vă spun că m-a dezamăgit profund.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro