Cetatenesti

?Aradul are nevoie de mai multe parcari!?

02.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Nici până în momentul de faţă pista dedicată bicicliştilor nu s-a finalizat, sau cel puţin şoferii arădeni nu respectă parcarea legală, astfel încât să cedeze şi celor care circulă pe bicicletă un loc de trecere. Pe zi ce trece traficul urban devine o adevărată aventură. Tocmai de aceea în sondajul nostru de astăzi i-am întrebat pe arădeni ce cred ei că ar trebui făcut pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv pentru înmulţirea locurilor de parcare sau punerea în funcţiune a pistelor dedicate bicicliştilor?

Jarcu M., asistent maternal: „În primul rând asfaltul ar trebui reparat, arată sub orice critică. Pe de altă parte, am ajuns la concluzia că se circulă foarte greu în Arad, iar bicicliştii chiar nu au pe unde să meargă. Ei din păcate sunt într-un permanent pericol atunci când ies pe stradă!”
Traian Panc, patron: „Ar trebui să se aibă în vedere un proiect în urma căruia să se amenajeze nişte parcări, fie între liniile de tramvai, fie sub sau supra terane. Şi aşa am auzit că se vrea reabilitarea liniilor de tramvai, numai bine, le-ar putea muta mai spre exterior, iar în spaţiul rămas să se facă nişte locuri de parcare. Cât despre pista pentru biciclişti, nu-i văd rostul, nu se respectă!”
Dorin Buha, fără ocupaţie: „Circulaţia este obositoare în Arad. Nu mai ai loc să-ţi laşi maşina 5 minute undeva, nu sunt locuri de parcare, aglomeraţie şi nervi tot timpul, iar bicicliştii circulă în drept cu maşinile. Stau şi ei la semafor, nu există o pistă numai a lor, decât teoretic. Ar trebui să se construiască nişte parcări subterane, aceasta ar fi soluţia unei fluidizări a traficului în municipiu.”
Ileani Sebastian, electrician: „Am carnet şi pot spune că, conduc de ceva vreme. Cu toate acestea nu mă prea pricep, nu ştiu ce să vă răspund. Sunt foarte multe maşini în Arad, nu văd care ar fi soluţia unui trafic civilizat. Cert e că se circulă foarte greu în municipiul nostru. Numai nervi, aglomeraţie şi blocaje…Iar pista de biciclişti nu văd să fie vreodată respectată, nu în condiţiile în care locurile de parcare sunt prea puţine.”
S.B., muncitor: „Cred că sunt alţi oameni care trebuie să gândească pentru noi, şi pentru aceste probleme atât de serioase cu care se confruntă oraşul nostru. Noi, oamenii de rând nu gândim…”
Parpolaş Şolter, tehnician: „Am observat că pe drumurile naţionale, de exemplu cel spre Oradea există piste pentru biciclişti, piste care se şi respectă. În oraş, sinceră să fiu nu le prea văd rostul, căci nu există suficient spaţiu, atât pentru maşini, cât şi pentru biciclete. Se circulă foarte greu, nu ştiu care ar fi soluţia pentru un trafic mai lejer. În ultimii ani a crescut foarte mult numărul maşinilor, este dezastru. Şi eu conduc destul de mult… cât despre parcări, eu una nu mă plâng căci am garaj, şi nu obişnuiesc să parchez în oraş.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro