Cetatenesti

?Prea putine locuri de joaca in orasul nostru!?

02.08.2007 ⋅ 0 comentarii

În Arad se tot construiesc o sumedenie de hipermarket-uri, cartiere rezidenţiale, ori alte hale industriale, dar cu toate acestea oraşul rămâne cu o mare suferinţă: acea a locurilor de joacă pentru copii. În sondajul de astăzi i-am întrebat pe arădeni de ce cred ei că nu se mai investesc bani pentru spaţiile de joacă a micuţilor, şi dacă ar fi necesare mai multe locuri de acest gen.

C.E., pensionară: „Cred că Aradul duce lipsa acestor spaţii de joacă. Când eram tânără, dar şi acum, singurul loc unde puteam merge era şi este parcul copiilor. Din păcate şi acesta arată destul de rău. Am auzit că se fac unele modernizări, dar nu cred că este suficient. Ar trebui ca municipalitatea să se gândească să investească mai mulţi bani în acest sector.”
Iancu Mihai, inginer: „Nu sunt din Arad şi vin destul de rar pe aici. Nu se observă că municipalitatea s-ar implica în acest domeniu. Oraşul duce lipsă de spaţii verzi şi locuri de joacă…”
Cata Mihaela, director la Căminul Cultural Păuliş: „La noi în localitate nu prea sunt locuri de joacă pentru copii, dar primăria are în vedere acest proiect şi cred că îl va pune în aplicare cât de curând. Din câte ştiu, nici Aradul nu stă prea bine la acest capitol. Micuţii nu prea mai au unde să se joace…”
Covaci Maria, pensionară: „Eu să ştiţi că nu prea mai am timp să mă ocup de nepoţeii mei. De aceea zic, nu prea am mai mers prin parc să văd cum arată. Cert este că prin cartiere nu prea sunt spaţii de joacă. Ar trebui să se investească mai mulţi bani pentru locurile de joacă şi spaţiile verzi.”
Popovici Brânduşa, asistent personal: „Sunt din Nadăş şi să ştiţi că la noi în sat niciodată nu am avut parcuri sau locuri de joacă pentru copiii. Micuţii noştri au crescut pe dealuri, acolo s-au jucat. În Arad, având în vedere că este un oraş destul de mare şi cu pretenţii, cred că ar fi nevoie de mult mai multe locuri de joacă pentru copii.”
Covaci Francisc, lăcătuş: „În Vlaicu au fost câteva terenuri cu nişte tobogane şi leagăne, dar s-au demolat şi alea. În rest, eu unul nu pot spune să Aradul are locuri de joacă. Chiar ar fi nevoie ca primăria să se implice mai mult şi să aloce bani pentru amenajarea unor astfel de spaţii.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica; C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro