Cetatenesti

Pe Bulevardul Revolutiei - Trotuare sparte si pline de denivelari

06.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Una dintre primele probleme pe care le observi la oraşul nostru este starea deplorabilă a trotuarelor. Treacă de la noi porţiunea UTA – Fortuna, din cartierul Aurel Vlaicu unde de ani de zile s-a tot promis modernizarea trotuarelor, promisiuni care au rămas la stagiul de proiecte scrise pe hârtie. De ce treacă de la noi? Pentru că este vorba de un cartier şi numai cei care locuiesc în el au de-a face cu acest necaz. Dar, când vine vorba de plin centrul oraşului, situaţia se schimbă radical. Bulevardul Revoluţie, de la un capăt la celălalt pare uşor de străbătut, asta în condiţiile în care nu eşti în pielea unei doamne cu tocuri înalte. Nu avem ce comenta foarte mult, dalele sunt nou aplicate, practicabile până la un moment dat…şi anume la staţia de tramvai de la teatru. Ne referim mai precis la porţiunea de trotuar din faţa hotelului Aradul, respectiv a cofetăriei Spicul, unde gropile sunt atât de adânci încât este imposibil să nu te dezechilibrezi, oricât de comod ai fi încălţat. „Ne-am săturat de slalomuri în fiecare dimineaţă! Drumul spre serviciu este un coşmar pe acest trotuar: numai denivelări, gropi, spărturi, canale neastupate, şi nu exagerez deloc când afirm toate acestea. Vă rog să filmaţi cum arată zona şi să le transmiteţi edililor şefi să ia măsuri cât mai urgent. Oare de aceea suntem plătitori de impozite ca toţi arădenii? Să avem aşa trotuare şi drumuri?? Să ne rupem picioarele şi să dăm bani doctorilor de la ortopedie?!”, ne-a spus un domn pe care l-am întâlnit în zona cu pricina şi care a dorit să-ţi păstreze anonimatul.
Pe bună dreptate arădenii sunt nervoşi când vine vorba de aceste trotuare. Realitatea este una şi aceeaşi: ele au devenit impracticabile. Şi toţi aceşti nervi, acumulaţi cu aglomeraţia infernală din oraş, traficul greoi, agitaţie şi nu în ultimul rând… canicula. Cu toate că temperaturile au scăzut puţin de nivelul critic, ele insistă să rămână la stadiul de 30 de grade Celsius. Nu se poate numi caniculă, dar tot cald e. Iar meteorologii anunţă vreme frumoasă până în luna octombrie.
Până atunci însă, să încercăm să lăsăm nervii deoparte, să ignorăm toate neplăcerile care ne lovesc, trotuarele sparte, drumurile pline cu gropi, şi să mai profităm de vremea frumoasă şi zilele de concedii care ne-au mai rămas.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro