Cetatenesti

Aradenii au uitat drumul spre cinema

08.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Într-un secol în care internetul a devenit cel mai căutat mijloc de informare în masă, treptat atât cinematografele cât şi teatrele devin tot mai rar vizitate de către români. În acest context, în sondajul nostru de astăzi am încercat să aflăm cât de des mai merg arădenii la un film la cinema, la o piesă de teatru sau la un concert la filarmonică.

Danchici Bogdan, student: „Nu merg la cinema. Atâta timp cât există internet şi pot descărca orice film, nu văd de ce să mai dau banii pe un bilet la cinema. Cât despre teatru sau concerte la filarmonică, a trecut mult timp de când nu am mai fost.”
Lucaci Dumitru, electrician: „Nu am mai fost la teatru de când eram la şcoală. La cinema nu merg pentru că nu am timp. Lucrăm foarte mult şi chiar nu mai avem când. La concerte…niciodată!”
Emiluţu: „Sincer să vă spun anul acesta nu am mers. Dar obişnuiesc să merg când e vreun film bun. La teatru la fel, din când în când îmi fac timp să ajung şi pe acolo. Pe vremea când eram eu tânăr erau mult mai multe cinema-uri, şi în aer liber, era mult mai frumos, iar arădenii le frecventau.”
Otto Capus, gestionar: „Nu merg aproape deloc. Timpul nu-mi permite, am calculată fiecare secundă pot spune. Iar din cauza lucrului foarte solicitant, nu mai apuc să mai fac nimic altceva.”
Ile Daniel, şofer: „Nu ajung să merg nici la film, nici la teatru, iar pe la Filarmonică chiar foarte rar. Lucrez mai bine de 13 ore pe zi. Iar când ajung acasă, televizorul este singura mea informare, şi filme, ştiri, muzică…tot ce vrem.”
Vlad Remus, mecanic: „Nu am timp să merg, din păcate. Mi-aş dori sincer să mai ajung măcar pe la teatru. Mergeam pe vremuri în fiecare săptămână la film la Dacia, mai ales că era o perioadă în care se difuzau filme foarte bune. Acum însă, nu mai am timp de nimic.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica; C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro