Cetatenesti

La ?Bou? Rosu? ramane cum am stabilit

09.08.2007 ⋅ 0 comentarii

În urmă cu mai bine de două luni, scriam despre zona „Pieţei Romane“, sau aşa cum o cunosc majoritatea arădenilor „Bou’ Roşu“. O numeam atunci „una dintre cele mai circulate zone din oraş. Cu sens giratoriu, staţii de tramvai, de autobuz şi de taximetre, zonă de cumpărături pentru cei care se îndreaptă spre Alfa sau spre Aradul Nou, chioşcuri, magazine non-stop, o frescă a cotidianului arădean“.
Tot atunci spuneam că zona ar merita mai multă atenţie, pentru că sunt aici, şi acum, ca şi atunci, tot felul de „chestii“ care nu ne fac să fim mândri de oraşul numit Arad.
E vorba, odată, de „celebrul“ ceas din sensul giratoriu, care indică, chestie de tradiţie locală, ore diferite. E probabil foarte greu să faci o „scamatorie“ ca să meargă ambele „ţagăre“ la fel.
Tot în urmă cu două luni scriam că nu ne place scuarul de lângă strada Mucius Scaevola, unde nici vorbă de borduri, ca să nu mai vorbim de verdeaţă, exceptând o tufă impresionantă de buruieni, plusgunoaie din belşug şi o chestie metalică, poate mă repet, numită cu respect de cei din zonă „bancă“.
Chioşcurile sunt tot acolo, cu rele şi bune, mai bine nu vă uitaţi în spatele lor, nu vă vine să credeţi ce mare poate creşte o „plantă sălbatică“.
În zonă funcţiona cândva o mică piaţă cu mese, apă curentă, aprovizionată de cei din Aradul Nou. Mesele au dispărut, aproape toate, iar doi-trei vânzători cu cărucioarele de rigoare, cu legume şi fructe proaspete, sprijină zidul „alimentarei“ numită de pensionarii nostalgici „la comunişti“.
În rest aici se mai trage un pui de somn, la umbră, vestea bună e că a dispărut o grămadă de moloz şi nisip din faţa alimentarei „Cerna“, dar a apărut un rastel de biciclete şi „meniul zilei“. Iar dacă traversezi dai de „minijungla“ verde din staţia de tramvai.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro