Cetatenesti

Aradenii ? incantati de faptul ca isi pot face analizele gratuit

15.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect prin care fiecare român va ajunge să-şi facă analizele gratuit. Astfel în fiecare lună, cei născuţi în acea perioadă vor primi acasă, în poştă o invitaţie din partea ministrului prin care sunt rugaţi să se prezinte la medicul de familie şi ulterior la policlinica din oraş pentru întocmirea analizelor de sânge, gratuit. În acest context i-am întrebat pe arădeni ce părere au despre acest lucru, dacă au primit această scrisoare şi mai ales dacă au de când să meargă?

Terec Teodora, muncitoare: „Suntem din Tisa, eu încă nu am primit nimic prin poştă. Dar în momentul în care voi primi, cu siguranţă că voi merge la analize. Este o idee bună că avem ocazia să ne facem analizele gratuit. Pentru băiatul meu am primit deja scrisorica şi cred că o să merg cât de curând.”
Ferenţ P., zidar: „Sunt foarte încântat de acest proiect iniţiat de ministerul sănătăţii. Abia aştept să primesc şi eu invitaţia. O să merg. Nişte analize de rutină sunt binevenite întotdeauna.”
Herloş Ecaterina, pensionară: „Da, ştiu. Am primit pentru soţul. Am fost deja la medicul de familie iar acum urmează să mergem la policlinică. Până acum totul a decurs normal şi civilizat, sunt curioasă de acum înainte ce ne aşteaptă.”
Maier Cristina, muncitoare: „Încă nu am primit nimic în poştă, dar am auzit că ministrul sănătăţii ne oferă nişte analize gratuite. Ce să vă zic? O idee excelentă în condiţiile în acre ar fi chiar aşa… Rămâne de văzut! Când o să primesc invitaţia, o să merg să văd despre ce este vorba.”
Pop Ioan, inginer: „Categoric că o să merg. Sunt curios căci a trecut ceva timp de când nu mi-am mai făcut analizele. Mă bucur de acest proiect şi cred că toţi suntem de aceeaşi părere. Problema va fi însă alta: atitudinea medicilor faţă de noi. Nu ştiu…mă tem că nu o să iasă mai nimic. Sau cel puţin vom fi trataţi ca…să nu zic cum.”
O.M., restaurator: „Cred că e o metodă bună de ai îndemna pe români să meargă la analize. Cu un impuls venit de afară, cu siguranţă că toţi vom merge. Foarte bine gândită ideea. Sper din suflet să fie aşa cum se spune. Şi eu o să merg, numai să primesc scrisoarea.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica; C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro