Cetatenesti

Aradenii - ?n plina vara, ingrijorati de ce va fi la iarna...

16.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Tradiţia spune că odată cu trecerea marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, vine şi toamna. Un nou sezon în care ne pregătim cu greu să facem faţă lunilor grele de iarnă. În acest context iată cum a sunat întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi: „Care sunt problemele, grijile care vă preocupă pe dumneavoastră în perioada toamnă - iarnă?”

C.G., pensionară: „Bineînţeles că-mi doresc o pensie mai mare. Asta este singura mea problemă, nu ne descurcăm cu banii absolut deloc. Foarte greu… Apoi când mă gândesc la cheltuielile de bloc, iarna, îmi vine rău!”
Concacea Florica, pensionară: „Păi ne preocupă tot felul de gânduri: cum să ne punem murăturile şi conservele pentru iarnă, cu ce bani adică, medicamentele, majorarea curentului, căldurii. Foarte greu. Iarna este cel mai greu anotimp, şi pregătirile încep încă din toamnă.”
Jitaru Ioan, pensionar: „După 42 de ani de muncă am o pensie de nimic, bineînţeles că sunt îngrijorat. Aprovizionarea de iarnă, medicamentele, cheltuielile de bloc care ajung la 200 de lei, curentul, căldura şi lista poate continua. Pensia este deja gat, ce mai mâncăm oare?!”
Dorvaş Nadia, casnică: „Nu am nicio grijă majoră. Aştept cu nerăbdare să vină toamna, apoi iarna şi să se încheie cu bine anul, să fim sănătoşi. Majorările la alimente, sau utilităţi nu ne mai surprind, aşa că…”
Preutescu Vasile, muncitor: „Nevoile personale bineînţeles, problemele financiare – acestea sunt marile griji care ne preocupă în această toamnă-iarnă. Nu ştiu cum ne vom descurca în condiţiile în care salariile rămân la fel de mici.”
M.S., pensionară: „Nu mă preocupă nimic, toate sunt bune şi frumoase. La vârsta mea nu mai am voie să-mi fac griji. Sănătate să avem că restul vine de la sine, de foame tot nu vom muri chiar dacă ne plângem toată ziua.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro