Cetatenesti

Iubitorii de animale aradeni ?si pot duce de acum cainii sau pisicile la ?. gradinita

21.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Şi iubitorii de animale arădeni pot începând de săptămâna trecută să-şi ducă câţeii la … grădiniţă. Prima grădiniţă particulară pentru câini şi pisici din municipiul Arad s-a deschis şi încă din primele zile a dovedit că nu duce lipsă de clienţi. Astfel,  animalele  beneficiază deja de îngrijire şi educaţie de la instructori calificaţi.
La această instituţie pot fi duse animalele de companie, câinii şi pisicile, care au carenţe de educaţie şi obiceiuri greu tolerabile de către stăpâni: roaderea  cablurilor electrice, a mobilierului sau chiar papucii stăpânilor. De asemenea, pot beneficia de educaţie patrupedele cu tulburări de comportament, care atacă oameni sau alte animale pe stradă.
„Pot veni la grădiniţă căţeluşii în vârstă de la 2,5 luni până la 1 an. Dacă sunt indisciplinaţi vor beneficia de servicii de pre-dresaj, care presupun familiarizarea cu lesa, socializarea cu alte animale, dar şi cu oameni. La sfârşitul săptămânii, îi vom invita pe stăpânii lor să înveţe comenzile specifice acestei perioade de pre-dresaj, astfel încât să poată pună în practică şi acasă lecţiile de la grădiniţă“, a precizat Adriana Covaşă, proprietara grădiniţei pentru câini şi pisici.
Incinta dispune de jucării şi de bazine care le oferă animalelor posibilitatea de a face baie, dar şi de diverse aparate pentru igiena lor. Fiecare cuşcă este dotată cu o fântână arteziană, iar pe timpul iernii câinii şi pisicile vor beneficia de sistem de încălzire electric. Preţul unui abonament lunar este de 250 lei, bani în care este inclusă mâncarea, dresajul, igiena animalului, dar şi alte servicii.
Ca la orice grădiniţă care se respectă, programul este unul foarte strict, cu începere de la ora 6.00, cu hrănirea animalelor şi lecţii de socializare. Zilnic, patrupedele sunt plimbate prin pădurea Ceala, unde rămân mai multe ore în aer liber, după care se întorc, din nou la grădiniţă. Urmează câteva ore de odihnă, după care încep lecţiile de pre-dresaj, iar programul continuă cu multă joacă, duşuri, şi, din nou, socializare.
Potrivit celor afirmate de Adriana Covaşă, la această grădiniţă sunt acceptaţi doar câinii care deţin un carnet de sănătate din care să reiasă că sunt vaccinaţi la zi, că au beneficiat de servicii de deparazitare şi sunt clinic sănătoşi. „Recomand proprietarilor de căţei să-i ducă la grădiniţă de la vârste cât mai fragede, mai ales că după şase luni toate greşelile de comportament sunt foarte greu de corectat“, a mai spus proprietara grădiniţei.
În cadrul grădiniţei mai funcţionează şi o pensiune pentru câini şi pisici, unde proprietarii pot să-şi lase animalele în perioada în care sunt plecaţi de acasă. Tariful pentru o zi în pensiune este de 15 lei.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro