Cetatenesti

Aradenii vor cheltui mai mult de un salariu minim pe rechizite

29.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Peste aproximativ două săptămâni reîncepe şcoala. Din nefericire, în fiecare an începerea şcolilor vine cu mari cheltuieli pentru părinţi. În acest context iată care a fost întrebarea adresată arădenilor în sondajul nostru de astăzi: „Cum vi se par preţurilMarchiş Lidia, studentă: „În cazul meu nu prea îmi mai cumpăr foarte multe pentru facultate. Poate un caiet mecanic în care să-mi pun toate cursurile, de la toate materiile, cam atât. Bineînţeles că noi, studenţii stricăm foarte mulţi bani pe cărţi…”
Florenţa Rusu, inginer: „Copiii mei sunt deja mari, nu mai au nevoie de rechizite. Am scăpat! Ce pot să vă spun, sunt foarte scumpe. Totul este scump în ţara asta!”
Mariana, muncitoare: „Am o nepoţică la şcoala. O ajutăm şi noi după cum putem. Preţurile din câte am auzit sunt destul de mari la rechizite. Ai nevoie de cel puţin un salariu minim pe economie.
”Videa Izabela, muncitoare: „Am un băieţel care trece în clasa a 3-a, ce să vă spun? Cheltuieli sunt şi pe parcursul semestrului, nu numai la început. Un caiet, un penar ori un stilou sunt întotdeauna o necesitate pentru elevi. Foarte scumpe mi se par rechizitele. Sunt tot mai sofisticate, colorate, de diferite modele, te şi miri ce mai iese pe piaţă. Mai bine de jumătate din salariul nostru se duce pe rechizite…”
 Miclea Rodica, casnică: „Încă nu m-am apucat să cumpăr nimic. Am însă o prietenă de familie care a fost şi a luat câte ceva. Am auzit că sunt exagerat de mari preţurile. Caietele abia că le mai găsim la 2 lei, ghiozdanele nu mai vorbesc…Mai bine de un salariu vom cheltui. Noroc că avem doar un copil, nu ştiu cum ne-am fi descurcat cu mai mulţi…”
Giurgi Viorica, confecţioneră: „Nu am cumpărat încă nimic pentru copiii mei însă am fost prin Jackson să-mi fac o idee. Preţurile sunt foarte mari. Un ghiozdan depăşeşte 50 de lei! Nu ştiu cum ne vom descurca. Foarte mulţi bani. Nu cred că ne va ajunge salariul.”
 M. Micane la rechizitele şcolare şi uniforme?”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro