Cetatenesti

Aradenii despre igiena personala

30.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Conform unor studii întocmite la nivel internaţional, românul, ca popor, se situează pe ultimele locuri în topul celor mai „spălate” naţii, în sensul folosirii săpunului, detergentului, şamponului şi pastei de dinţi. Arădenii susţin că adevărul nu este nici pe departe acesta, existând şi excepţii, însă care doar întăresc regula generală. Domniile lor consideră că nu se pune problema că românul ar fi un nespălat, aşa cum reiese din rezultatele studiilor.

Aurel Studa, pensionar: „ Bătaie de joc. Cum poţi să faci pe cineva nespălat. Nu cred în aceste studii. Desigur că avem şi noi, românii, excepţiile noastre, însă, să fim serioşi, parcă între maghiari sau germani nu sunt oameni mai puţin spălaţi”.
Gheorghe Leu: „Aşa om fi dacă ei zic. Ştiu eu? Consider că chestiunile de igienă trebuie implementate în mintea copilului de la o vârstă extrem de fragedă. Desigur că asta ţine de familia din care provine copilul şi ulterior de şcoală.”
Vasile Micoară, merceolog: „ Aberaţii. Nu cred o iotă din balivernele astea. Nu putem spune că suntem cei mai curaţi, dar nici o coada popoarelor la acest capitol, nu ne aflăm. Asta cu siguranţă. Din fericire observ că şi în şcoli şi în grădiniţe se pune tot mai mult accent pe aspecte legate de igienă”.
Elena Florentin, muncitor: „ Nu ştiu ce să spun. Mi se pare puţin forţate aceste rezultate. Chiar mă îndoiesc că ele sunt reale, însă pe de altă parte ar trebui să ne ridice un semnal de alarmă, în sensul de a pune mai mult accent pe igiena personală. Iar în cazul acesta, „ce-i prea mult”, nu cred că strică”.
Vasile Memete, şofer: „Poate da, poate nu… E greu să vorbeşti în numele unui popor. Desigur că pe mine, mă jigneşte o astfel de apreciere însă mă gândesc că poate, la nivel naţional sau chiar internaţional, aceste studii sunt întocmite de către specialişti care ştiu ce fac şi nu vorbesc aiurea numai de dragul de a vorbi”.
Ioan C., tâmplar: „Nu cred în aceste studii. Şi ele sunt făcute de multe ori pentru că aşa e dictat să iasă. E o jignire.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ; M. H. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro