Cetatenesti

Aradenii despre numirea noului Patriarh

13.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Ieri  Colegiul Electoral Bisericesc a ales noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Întrebarea ce se ridica este aceea privind o posibila schimbare a opticii credinciosilor vis-a-vis de Biserica de preoti, prin venirea la cârma Ortodoxiei românesti a unui nou Patriarh. Am întrebat ieri câtiva aradeni cum privesc dumnealor aceasta schimbare si daca cred ca noul Patriarh va putea creste credibilitatea Bisericii si daca va putea atrage si mai mult populatia catre credinta, catre Biserica.Aurelia Vitam , muncitor: „Eu cred ca acest lucru este posibil. Pe unii oameni, greutatile îi apropie de Dumnezeu. Acum nu stiu daca Patriarhul ca persoana va reusi sa atraga lumea mai aproape de Biserica. Vom vedea.”
Tina Francescu, pensionara: „Nu stiu ce sa va spun. Credinta  e ceva ce tine de fiecare dintre noi, în parte. Nu stiu ce sa spun despre posibilitatea patriarhului de a schimba ceva ”.
Dan Aurel, pensionar: „Întotdeauna religia a reprezentat o putere în privinta ghidarii oamenilor în viata sociala si asa va fi si acum”.
D. I., „Nu vedeti ca în lumea asta nu mai poti avea încredere în nimeni. Nici chiar în preoti”.
Gheorghe Caucean, sofer: „Chiar nu stiu. Ar fi bine sa se apropie lumea mai mult de Biserica. Dar nu stiu.”
Elvira Gal, casnica: „Asta depinde de dânsul. O sa vedem cum va aborda aceasta chestiune. Oricum ar fi bine sa fim mai buni.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro