Cetatenesti

Aradenii despre pretul rechizitelor

14.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an şcolar, astfel încât în sondajul nostru de astăzi i-am întrebat pe arădeni, în speţă pe mămici, dacă au cumpărat rechizitele şcolare şi cât anume au cheltuit. Iată ce ne-au răspuns doamnele cu care am stat de vorbă:

Gabriela, medic: „Nu am încă copiii, aşa că, deocamdată eu sunt scutită de genul acesta de cheltuieli. Nu ştiu să vă spun care sunt preţurile la rechizite, nu m-am interesat pentru că nu am de ce.”
Novac Florinela, casnică: „Am cheltuit în jur de 300 de lei. Asta fără hăinuţe, ghiozdan şi lucrurile astea mai mari de care are nevoie. Băieţelul meu trece în clasa a 2-a. Manualele am observat că sunt scumpe… Ce să zic, preţuri mari peste tot. Trebuie să şi cauţi, să nu cumperi chiar tot ce e mai scump.”
Floarea Luiza, învăţătoare: „Am cumpărat, dar nu tot ce avea nevoie. Clasa a 6-a trece băiatul meu. În mare, să zic că am cheltuit 200 de lei, cam aşa. Le-am cumpărat pe rând şi nu am simţit chiar dintr-o dată cheltuiala. Sunt rechizite scumpe, ieftine, depinde de calitatea pe care ne-o alegem.”
Ciobanu Mioara, poştaş: „Am norocul că au crescut copiii mei, sunt deja majori. Cheltuiala asta pentru şcoală, la noi nu mai este atât de mare. Un caiet mecanic şi câteva foi şi am scăpat ieftin. La liceu nu-i mai obligă cu caiet separat la fiecare materie. Am scăpat şi de ghiozdan…mai puţin cărţile. Astea da, sunt scumpe…”
Florentina Costea, casnică: „Preţurile sunt acceptabile. Am cheltuit oricum câteva milioane bune. Am doi copii, unul în clasa a 2-a, unul în a 6-a. Penare, ghiozdane, manuale, toate la pătrat.”
Sechereş Maria, pensionară: „Am cumpărat câte ceva pentru nepoţica mea care e clasa a 3-a. Au rămas de anul trecut multe rechizite, aşa că nu am cheltuit foarte mult, 30 de lei cam aşa. Mai trebuie să mai cumpăram câte ceva…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro