Cetatenesti

Au depus juramantul de credinta

18.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Emoţii şi lacrimi de fericire  - cam asta reflectau feţele celor 144 de ofiţeri încadraţi la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad în luna august,  care în cursul dimineţii de sâmbătă şi-au depus jurământul de credinţă. Emoţionantul eveniment s-a desfăşurat pe platoul din faţa Palatului Administrativ, acolo unde sute de familii au venit să-şi încurajeze rudele care au păşit către o nouă carieră, şi anume cea de pompier. Într-un cadru oficial şi sobru, în prezenţa autorităţilor locale, precum şi a întregii conduceri ISU Arad, nou-veniţii au jurat în faţa patriei că îşi vor respecta atribuţiile. La finalul festivităţii, aplauzele celor prezenţi nu au mai încetat şi asta după ce parada pompierilor îmbrăcaţi în uniforme vechi de câţiva ani, a defilat prin centrul oraşului. Acompaniaţi de fanfara militară şi de frumoasele majorete din Nădlac, personalul nou încadrat împreună cu alţi pompieri şi voluntari au parcurs centrul Aradului în paşi milităreşti. Atracţia numărul unu a paradei a fost frumoasa caleaşcă de pompieri, veche de peste 130 de ani, cu care se intervenea la incendii sau alte calamităţi pe acea vreme. „A fost folosită de către militari prin anul 1870. Cum pe atunci autoutilitare nu existau, acesta era singurul mijloc de transport al pompierilor când mergeau în misiuni. Veche dar valoroasă! De-a lungul anilor însă, lucrurile au evoluat, ne-am modernizat şi iată-ne acum…cu adevărate autospeciale utile la stingerea incendiilor!”, îşi aduce aminte birjarul frumoasei piese de muzeu.
Publicul a rămas aţintit şi la uniformele militarilor, vechi şi ele de câţiva ani. „Sunt de-a dreptul impresionată de ceea ce văd. Îmi aduc aminte cu nostalgie de anii tinereţii. Erau frumoase paradele militare şi pe vremea mea, dar parcă ca şi aceasta de azi…mai rar. Am venit pentru nepotul meu care s-a încadrat ca şi ofiţer, şi mai ales pentru defilare. Foarte frumoasă şi emoţionantă în acelaşi timp. Să-i ajute Dumnezeu pe toţi cei care au depus azi jurământul!”, ne-a mărturisit doamna Maria V.
De ziua lor, pompierii arădeni au sărbătorit cu fast şi voie bună. Au jurat că îşi vor îndeplini misiunile, iar acum tot ce rămâne de făcut este să le urăm şi noi mult succes în „lupta cu focul”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro