Informatii

Aradenii ? suspiciosi cand vine vorba de analizele obligatorii

10.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Cetăţenii Aradului au început să primească fişele tipizate pentru analizele obligatorii oferite de către Ministerul Sănătăţii. I-am întrebat astfel de arădeni dacă au de gând să meargă la analize şi mai ales dacă au încredere şi consideră că sunt utile aceste controale periodice.

Brădean Dana, vânzătoare: „Da, o să merg. Încă nu am primit nimic acasă, dar sigur mă voi duce să îmi fac analizele. Trebuie să profităm că sunt gratuite, măcar o dată pe an se întâmplă aşa ceva. Deşi am anumite îndoieli cu privire la seriozitate cu care ne vor trata medicii, mă voi prezenta la respectivul laborator atunci când va fi cazul.”
Vlasta, asistent maternal: „O să le fac dar să ştiţi că nu sunt 100% convinsă că rezultatele vor fi pe bune. Având în vedere că sunt analize gratuite, cred că vom fi trataţi ca atare. Nicicum… Nu ştiu ce să zic. Nu prea am încredere să mă las pe mâna unor medici dacă nu îi cotizez personal cu ceva.”
Ilea Paul, tehnician: „Am primit deja pentru copilul meu. Am şi fost la un cabinet particular unde i-am făcut analizele indicate de medicul de familie. Eu sper să fi ieşit bine, nu ştiu ce să zic. Până acum s-au comportat bine cu noi. Nu am avut de-a face cu cazuri în care Doamne fereşte să ni se schimbe analizele cu alţi pacienţi…Cred că sunt foarte utile aceste controale.”
Petrar Agneta, lucrător comercial: „Nu am primit încă nimic, mai este mult până la ziua mea. Nu prea am încredere în medicii cabinetelor particulare, aşa că nici nu ştiu dacă o să mă prezint să-mi fac analizele. Pot ele să fie obligatorii, nu ştiu dacă o să merg. Chiar dacă sunt utile, e mult mai bine să le facem pe bani, cred eu.”
Chiş Paraschiva, pensionară: „Tocmai am fost să-mi fac analizele prin acest program al Ministerului Sănătăţii. Am încredere, ce pot să vă spun. Acum ar fi culmea să-şi bată joc de noi chiar în ultimul hal. Sunt binevenite aceste controale periodice, mai aflăm cum stăm cu sănătatea.”
D. Cornelia, învăţătoare: „Bineînţeles că o să merg. Încă nu am primit nicio scrisoare. Cred că sunt pe bune aceste analize, eu aşa zic. Şi mai ales că sunt binevenite pentru pensionari care şi aşa dau o grămadă de bani pe medicamente.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.S., C.U. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro