Stire

Copilărie ?ncercată de soartă

08.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Micuţa Daria Elena Tivadar, din    Curtici trăieşte la vârsta de doi ani o copilărie cruntă. Ea s-a născut fără bolta palatină şi fără buze, deşi la cele trei ecografe efectuate de mamă în timpul sarcinii medicii nu au observat nimic suspect. În termeni medicali, boala de care suferă fetiţa se numeşte „gheilognatopalatoschizis bilateral cu mugure”. Părinţii micuţei nu s-au putut resemna cu gândul că fetiţa lor va rămâne mutilată pe viaţă, aşa că au decis să caute ajutor. Astfel au ajuns în Italia (Milano), la clinica pediatrică „DeMarchi”.

Sunt şanse

„Când am ajuns acolo, iar medicii au consultat-o pe fetiţa noastră i-au dat şansă de reuşită de 80 - 90%. Prima intervenţie chirurgicală a suferit-o la vârsta de şase luni, iar acum ne pregătim să mergem cu ea la a patra operaţie. Aceasta trebuia efectuată la începutul anului, dar medicii au amânat-o pentru luna aprilie. Am înţeles că, în cadrul acestei operaţii i se va realiza coloana dentară, mandibula şi buza din silicon, operaţia fiind mult mai complexă ca anterioarele”,   ne-a declarat Dumitru Tivadar, tatăl Dariei.

Trebuie menţionat că datorită handicapului de care suferă, Daria Elena nu poate fi hrănită decât cu lichide sau mâncare pasată.

Veniturile familiei constă doar din indemnizaţia pentru creşterea copilei şi alocaţia primită de la stat în valoare de 800 de lei. Asta în condiţiile în care niciunul dintre părinţi nu mai lucrează, deoarece mama are grijă de micuţă, iar postul tatălui s-a desfiinţat, cei doi mai având de întreţinut încă un copil în vârstă de 12 ani.

Apel umanitar

Părinţii Dariei au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi împlini visul: cel de a-şi vedea micuţa sănătoasă. „Până acum am cheltuit în jur de 2000 de euro doar cu drumurile, lăsând deoparte costurile intervenţiilor care ajung şi la 1000 de euro, cazarea şi alte necesităţi. Statul ne-a ajutat până acum cât a putut chiar şi cu formularul acela E112 pentru ca fetiţa mea să meargă cât mai repede în străinătate la operaţii. Acum am avea nevoie, mai mult, să fim ajutaţi să strângem fonduri pentru transportul cu avionul sau cu trenul până la clinică deoarece costă destul de mult şi din păcate nu dispunem de o asemenea sumă. Transportul cu avionul pentru trei persoane costă 600 de euro, iar cu trenul 300, iar dacă mai adăugăm şi celelalte cheltuieli... Iar dacă s-ar găsi persoane sau fundaţii umanitare care ne-ar putea ajuta şi pe viitor cu cele necesare am rămâne veşnic îndatoraţi”, a precizat tatăl copilei.

Cei care pot şi doresc să sprijine financiar această familie grea încercată de soartă au la dispoziţie următoarele conturi deschise la sucursala din Arad a BRD, pe numele Tivadar Dumitru: cont lei SV16455000200 şi cont euro SV16455500200. De asemenea, cei care doresc, pot lua legătura cu părinţii fetiţei prin telefonul 0753.353.548.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro