Stire

Zidul dintre viaţă si moarte - Un t?năr strivit de... ghinion

19.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Viaţa unui tânăr de numai 19 ani atârnă de un fir de aţă. În pofida eforturilor cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean Arad, şansele băiatului sunt minime. Marius a ajuns pe patul spitalului după ce o bucată din tavan i-a strivit corpul, în timp ce acesta lucra la extinderea unei construcţii la Biserica Penticostală din Bujac.

 

Incidentul s-a produs ieri, în jurul prânzului, pe strada Gloriei. O bucată mare din fostul acoperiş, ce urma să fie înlocuit, s-a desprins şi a căzut peste doi muncitori. Unul dintre ei a reuşit să se ferească însă cel de-al doilea nu a mai avut timp pentru nicio reacţie şi a fost surprins de bucata de acoperiş căzută. Totul s-a întâmplat în fracţiune de secundă, colegii tânărului nemaiavând timp să reacţioneze, privind doar împietriţi cum prietenul lor era îngropat de viu sub dărâmături.

Încercările colegilor de a-l scoate pe Marius Gal de sub cărămizi au fost zadarnice. Corpul tânărului acoperit de moloz a putut fi scos la lumină numai de echipajele de descarcerare ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sosite prompt la faţa locului.

Cu feţele împietrite de durere, cei doi colegi care îi erau alături lui Marius în acel ceas rău nu şi-au revenit încă din şoc. Oricare dintre ei puteau să fie în locul tânărului accidentat. „E groaznic. Totul a durat câteva secunde. Puteam să fim noi în locul lui. Nu vom mai păşi în zonă. E crunt”, povestea unul dintre colegi.

Situaţia celui accidentat era critică, iar medicii erau circumspecţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Cazul a ajuns în atenţia organelor de anchetă. Despre acest accident de muncă au fost sesizaţi şi cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi cei de la Protecţia în Construcţii. „Deocamdată am dispus ca nimeni să nu mai intre în zona unde a avut loc accidentul. Trebuie să sosească şi inspectorul tehnic care va stabili cauzele dar şi măsurile care trebuie luate pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple pe viitor. De asemenea, şi noi vom dispune măsuri pentru ca asemenea incidente să nu mai aibă loc”, ne-a declarat Leonid Gheorghiţă, inspector şef Protecţia în Construcţii.

***

Până la închiderea ediţiei, starea tânărului accidentat era la fel de gravă, dar medicii au reuşit să-l stabilizeze. Însă, despre şansele de supravieţuire ale acestuia se poate vorbi abia după 24 de ore.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro