Stire

Pregătiri pentru alegeri

15.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Prefectul judeţului, Gavril Popescu, a făcut ieri o informare cu privire la viitoarele alegeri locale. Acesta a discutat şi despre Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Vârstnicilor.

Ştampilele pentru cele 70 de birouri electorale au fost confecţionate şi predate deja responsabililor, urmând să se demareze procedurile de achiziţie pentru tipărirea buletinelor de vot. Lista partidelor şi a semnelor electorale a fost depusă deja urmând a fi afişate la vedere, iar pentru restul materialelor necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor locale fiind demarate deja procedurile de achiziţie, conform celor declarate de prefectul judeţului. Pentru distribuirea acestora către secţiile de votare, instituţia prefectului va pune la dispoziţie opt autobuze pentru repartizarea acestora în diferite zone ale judeţului.

O secţie în plus

 Împreună cu Romtelecom, Prefectura Arad a stabilit deja locaţiile şi delimitarea secţiilor care au nevoie de instalarea posturilor de telefonie fixă şi se va asigura telefonie mobilă pentru locaţiile în care nu vor putea ajunge, în primul rând la secţiile de votare. De asemenea, Gavril Popescu a făcut public faptul că în prezent sunt 412 secţii de votare, deoarece    s-a mai înfiinţat una la Baraţca. „Iniţial aceasta a fost desfiinţată, dar la cerere s-a reînfiinţat pentru a avea toată lumea posibilitatea de a merge la vot”, a menţionat Gavril Popescu, prefectul judeţului. Alte probleme întâmpinate, dar rezolvate între timp, sunt reprezentate de locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie din Zimandul Nou, care nu-şi poate exercita atribuţiile, iar prin tragerea la sorţi efectuată de Tribunalul Arad a fost înlocuit cu o altă persoană. De asemenea, secţia de votare numărul trei din Piaţa Spitalului, care din punct de vedere logistic nu era cores-punzătoare, a fost mutată la Spitalul de Oftalmologie. „Conform Oficiului Român pentru Imigrări-Biroul Judeţean pentru Străini Arad, în judeţul nostru sunt 549 de cetăţeni ai Uniunii Europene cu drept de vot, aceştia fiind cuprinşi în listele complementare. Termenul de închidere a listelor de vot este în 22 aprilie”, a adăugat prefectul Gavril Popescu.

Consiliu pentru vârstnici

Guvernul a emis o hotărâre prin care se va înfiinţa Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice. Un birou judeţean va funcţiona şi în oraşul nostru, iar preşedinţii şi vicepreşedinţii se aleg dintre organizaţiile pensionarilor din judeţ, pe o perioadă de doi ani.

Finanţarea acestui consiliu se face din donaţii şi sponsorizări, fondul provenit de la Guvern fiind pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli curente.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro