Stire

Sute de arădeni la Urgenţe, de Paşti

29.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Aşa cum era de aşteptat, în perioada sărbătorilor a crescut fluxul de pacienţi care s-au prezentat la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Cazurile, de la cele mai banale la unele cu afecţiuni mai grave, i-au mobilizat pe medicii de la UPU, deşi aflaţi şi ei în spirit de sărbătoare.

„Am avut în jur de 250 de cazuri, începând din 26 până prin 28 aprilie dimineaţa. Au predominat, aşa cum era de aşteptat în această perioadă, acuzele digestive provocate de o alimentaţie diversificată şi excesivă, dar şi alcool. Majoritatea pacienţilor nu au suferit nimic grav, doar sperietura celor apropiaţi a fost mai tragică”, ne-a declarat unul din medicii secţiei UPU.

Nici la copii situaţia nu a fost mai bună, aici înregistrându-se, tot în aceeaşi perioadă, un număr de aproximativ 80 de cazuri, cele mai multe fiind viroze respiratorii, din care doar câţiva au necesitat şi internarea.

Deşi situaţia consumului excesiv de alimente este una foarte mediatizată mai ales în săptămânile precedente sărbătorilor, se pare că arădenii nu au luat în considerare sfaturile cadrelor medicale iar aceste neglijenţe au dat multă bătaie de cap medicilor de la UPU.

 * * *

Violent şi băut,

Un bărbat a ajuns la UPU

Prima zi de Paşti s-a încheiat cu mari emoţii pentru o familie arădeană. Aflat în vizită la rude, capul familiei s-a ameţit bine după câteva pahare de alcool consumate, aşa cum e datina de sărbătoare. După ce aburii alcoolului şi-au făcut efectul, M.P.,  în vârstă de 51 de ani, a fost rugat de către soţie să se întoarcă acasă, fiul lor oferindu-se să-i transporte. 

Pe drum, bărbatul care avea deja câteva pahare bune la bord,  s-a enervat pentru că nu a fost lăsat să mai consume din sticla de whisky pe care o avea în mână. Nervos a cerut să oprească maşina şi a coborât. Au urmat vorbe grele, fiul  şi-a pierdut controlul şi şi-a lovit tatăl.  Căzut la pământ, bărbatul a luat bucăţi din sticla pe care tocmai a spart-o şi a început să se taie. Agresiv şi nervos, nici unul din membrii familiei nu i s-a împotrivit, de teamă. Ba, la un moment dat, tânărul şi-a şi luat tălpăşiţa, lăsând-o pe mama lui singură. De frică, aceasta a chemat imediat Ambulanţa iar bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital.

Deşi i-au acordat primul ajutor, medicii nu au mai avut ce să îi facă, deoarece bărbatul era într-o stare avansată de ebrietate. Lăsat acasă, pacientul turmentat  a continuat să se simtă rău,  urmând ca a doua zi să se prezinte din nou la spital pentru analize. Deocamdată, medicii spun că investigaţiile medicale sunt continuate, dar din fericire starea bărbatului este din ce în ce mai bună.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro