Stire

La doar şapte ani, Deţine secretul ucigaşului mamei sale (III)

30.05.2008 ⋅ 0 comentarii

La trei ani de la tragica poveste a crimei care i-a lăsat îngroziţi pe toţi locuitorii Şiriei, asasinul care l-a lăsat fără mamă pe Alin, se află în continuare în libertate. Ieri a avut loc un alt proces în cazul crimei în care soţul victimei, suspectul principal, a fost din nou audiat.

Odioasa crimă s-a petrecut în noaptea de 16 /17 august 2005, când victima, Maria Bizău a fost ucisă cu mai multe lovituri cu un obiect metalic, chiar sub privirile neputincioase ale unicului său copil, Alin. Aceasta a decedat la 3 zile după acea noapte, timp în care a zăcut în comă ultimele sale clipe, pe patul spitalului. Totul s-a petrecut la doar 15 minute după ce soţul acesteia, suspectul principal, a plecat să facă „nişte cărăuşii particulare” pentru alţi locuitori din sat.

Totul pare să stea sub umbra unui mister. Copilul, care la început a susţinut că au fost doi inşi care au intrat şi au lovit-o pe mama sa, pretinzându-i banii, şi-a schimbat declaraţia ulterior, susţinând că de fapt tatăl său, însoţit de un alt individ pe care nu l-a recunoscut, a fost cel care a ucis-o în bătaie pe Maria Bizău. În final,  după ce Gheorghe Mâţu, soţul victimei, a fost pus în libertate din lipsă de probe, şi copilul s-a reîntors să locuiască cu acesta, Alin şi-a schimbat din nou declaraţia, invocând ca motiv al celorlalte declaraţii mincinoase, manipularea de către autorităţi dar şi de către Lavinia Balş, nepoata victimei,  cea care l-a îngrijit o perioadă de timp, cât tatăl său a stat în spatele gratiilor.

Familie dezbinată

Aşa cum v-am mai menţionat şi în articolele precedente referitoare la această crimă, ceea ce ne-a şocat cel mai tare a fost detaşarea şi răceala cu care povestea copilul despre acea noapte, în care şi-a pierdut fiinţa cea mai dragă, mama. Foarte sigur pe el, tatăl acestuia, Gheorghe Mâţu, încearcă mereu să îl scoată în faţă pentru orice aprobare a declaraţiilor sale, pe Alin, care pare să fie mereu deacord cu cele susţinute de părintele său. Pe de altă parte, din cele spuse  de tatăl său, reiese că cei doi nu vorbesc despre cele întâmplate: „Copilul nu s-a simţit prea bine, vă daţi seama, dar copilul îi tare şi o fost exact între vârsta când nu o priceput. Copilul era mai mult mămos, că eu sunt o fire mai rece, nu eram foarte apropiaţi, şi acuma sincer vă spun, eu nu-l întreb prea mult, nu-mi place să îi explic sau aşa, cum se spune că eu îl manipulez, dar nu am pentru  ce să fac asta, pentru că copilul ştie ce s-a petrecut...”.

Gheorghe Mâţu, suspectul principal al uluitoarei crime, aruncă cu acuzaţii asupra oricărei persoane sau instituţii care  i-ar putea pune la îndoială nevinovăţia.

Tot acelaşi Gheorghe Mâţu, aduce grave acuze părinţilor victimei, care susţine el: „După ce acest copil şi-a pierdut mama, pe mine au vrut să mă bage la puşcărie şi să ceară averea mea. Socrii mei au cerut şase miliarde de lei la primul proces, iar mai târziu a zis soacră-mea «Dacă îmi spuneţi că şase îi mult, bine-i şi trei». Deci numa bani să fie. Asta îi interesa. Dacă fata o murit, ei să meargă în continuare  împotriva mea, dar fără probe.” Pe de altă parte el susţine că interesul socrilor săi ar fi copilul: „Ei ar vrea să ia copilul la ei dar întrebaţi copilul dacă vrea să meargă. Se spune că eu nu-l las să meargă dar copilul e liber să aleagă.”

Părinţii victimei, încă şocaţi de cele întâmplate şi-au reluat rutina de zi cu zi încercând să mai uite de cele întâmplate cu fiica lor.

29 mai - un nou proces

Ieri a avut loc un alt proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, unde suspectul principal, Gheorghe Mâţu, s-a prezentat însoţit de avocatul său.

„A amânat pronunţarea în jur de o săptămână. M-au audiat timp de o oră şi mai bine. Bineînţeles că procuroarea a încercat să mă facă să mă pierd şi îmi punea mereu întrebări cu subînţeles, dar eu zic că m-am descurcat. Nu a mai fost prezent nimeni din părţile implicate, decât eu. Unul din părinţii soţiei a depus un memoriu, dar nu amândoi. Doar unul dintre ei. Le-am spus să audieze şi copilul dar au refuzat. Eu zic că o fi bine pentru că ştiu că sunt nevinovat”, a declarat Gheorghe Mâţu.

Indiferent de sentinţa care se va pronunţa şi chiar dacă adevărul va ieşi la iveală, chiar şi după atâţia ani, Alin va rămâne pentru toată viaţa marcat de cele întâmplate, iar cea care i-a dat fiinţă va rămâne doar o amintire.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro