Stire

?n ciuda prognozei - Capriciile vremii ne-au ocolit

10.06.2008 ⋅ 0 comentarii

După avertizarea de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie  şi un sfârşit de săptămînă ploios  nu s-au semnalat probleme de depăşire a cotelor de atenţie, în localităţile judeţului Arad, în afară de Lipova, aşa cum am prezentat mai sus. Avertizarea meteo lansată joi avea în vedere 20 de judeţe ale ţării, ulterior fiind redusă la zece.

Chiar dacă a plouat consecutiv săptămâna trecută, primăriile  localităţilor din judeţ nu au semnalat probleme de creştere a debitelor râurilor din bazinele hidrografice  ale Crişurilor şi ale Mureşului sau de vijelii.

În localităţile Beliu, Ineu, Pâncota, Sebiş nu s-au înregistrat probleme, deşi avertizarea meteo prognoza precipitaţii însemnate cantitativ, vijelii şi chiar grindină.

În zona Hălmagiu-Gurahonţ-Dieci, zonă cunoscută pentru pericolul reprezentat de apele Crişului Alb, surse din cadrul Primăriei Gurahonţ informează că precipitaţiile din ultimile zile nu au dat de furcă locuitorilor şi nu au pricinuit pagube de nici un fel.

La Arad, surse din cadrul Inspectoratului de Urgenţă declară:  „Nu ne-au fost semnalate probleme în urma prognozei care viza judeţul Arad, iar autorităţile au fost pregătite spre a interveni oricând.”

Totuşi în municipiu, furtuna a lăsat fără curent electric Cartierul Alfa şi o parte din Micălaca şi Grădişte, fiind nevoie de intervenţia echipelor de la Electrica.

În oraş, şoferii din trafic s-au ales cu nervi la volan din cauza aglomeraţiei îngreunată de vremea capricioasă. Mai mult, în zona UTA, duminică seara,  plasa folosită în reabilitarea drumurilor, pentru asfalt, geogril-ul, zbura fără probleme pe parbrizele şoferilor, dându-le mari emoţii. 

Ploile s-au restrâns, însă nu pentru mult timp deoarece de la mijlocul săptămânii sunt aşteptate precipitaţii, conform specialiştilor de la Administraţia  Naţională de Meteorologie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro