Stire

Pentru bolnavii de cancer din Arad - Evacuarea spitalului este posibilă

10.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Soarta Spitalului de Oncologie din Arad este în prezent neclară. Clădirea acestui spital a fost revendicată, dar proprietarii nu s-au adresat conducerii pentru a semna un contract de închiriere. Momentan, apele sunt liniştite, se pare că proprietarii nu au cerut evacuarea chiriaşilor, şi deşi au câştigat procesul şi vor beneficia de plata unei chirii lunare de către Consiliul Local Municipal Arad, aceştia nu se grăbesc să încheie un contract cu Spitalul Clinic Municipal.

Lucrurile sunt în aer. Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Clinic municipal, declară: „Sunt doi proprietari, unul a câştigat procesul de judecată în anul 2006, iar celălalt în 2007. Timp de cinci ani ne mai putem desfăşura activitatea  acolo. Momentan nici proprietarii nu ni s-au adresat pentru a încheia contractul de închiriere. Se va plăti chirie, probabil Consiliul Local Municipal va plăti. Se va găsi cu siguranţă un spaţiu în care spitalul de oncologie să îşi desfăşoare activitatea.” Acelaşi lucru ni-l comunică şi Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, care adaugă: „Proprietarii sunt înţelegători, nu au solicitat evacuarea.”

Posibilitatea mutării acestui spital în cadrul noului Spital Clinic de Urgenţă, este anulată de către medici, aceştia spunând: „Cine e de specialitate ştie că acest spital nu va fi mutat acolo, acela fiind un spital de urgenţă, poate un om de rând ar crede. Noi nu ştim aici nimic, facem ce ne spun cei la Spitalul Clinic Municipal.”  Despre această dezinformare, Carmen Lucuţa ne mai spune: „Din moment ce nu avem nici un contract, o certitudine, bineînţeles că nici medicii sau bolnavii nu ştiu nimic sigur.”

Despre posibilitatea ca Oncologia să fie mutată în cadrul noului Spital Clinic de Urgenţă, managerul actual al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Mirandolina Prişcă,  nu a dorit să comenteze nimic, susţinând doar că nici ea nu este prea bine informată şi nu ar dori să furnizeze informaţii greşite.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro