Stire

Ziarist atacat de agenţii de pază

11.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Un ziarist de la un cotidian local a fost agresat în noaptea de luni spre marţi de către un grup de bărbaţi purtând uniformele Direcţiei Publice de Pază Arad, aşa cum a specificat victima în plângerea depusă la Inspectoratul de Poliţie.

Tânărul, Alin G, susţine că se afla pe Ştrandul Neptun, la miezul nopţii. Acesta a declarat poliţiştilor că a fost agresat de aproximativ zece bărbaţi, îmbrăcaţi în uniformele direcţiei de pază, pentru că a îndrăznit să îi fotografieze în timp ce stăteau la o masă, pe o terasă. Paznicii au tăbărât pe el, l-au lovit şi i-au luat aparatul pe care l-au aruncat în Mureş.   „Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că pe terasa unui restaurant din incinta Ştrandului Neptun, deranjaţi de faptul că, G. ALIN i-a fotografiat în timp ce stăteau la acea terasă, între bărbaţii angajaţi ai Direcţiei Publice de Pază şi a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia tânărul a fost lovit în faţă de unul dintre bărbaţi, iar aparatul de fotografiat i-a fost luat şi aruncat în râul Mureş. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc agresiunea şi pentru încadrarea juridică a faptei“, se arată în comunicatul IPJ Arad.

Directorul Direcţiei Publice de Pază, Sorin Codoş, susţine că i se pare inadmisibilă atitudinea agenţilor de pază. „Ştiu despre ce este vorba (a afirmat dânsul înainte de a apuca să-i explicăm motivul pentru care l-am contactat). Este vorba de 10 agenţi de-ai noştri care stăteau la o terasă după meci. Ulterior au mai venit doi. În total au fost 12.  L-au agresat pe ziarist, l-au lovit în faţă şi i-au luat aparatul de fotografiat. Este impardonabilă atitudinea lor“, ne-a declarat acesta. Şeful DPP ne-a informat că s-a demarat o anchetă care se va lăsa cu sancţiuni aspre. „Agenţii nu au fost băuţi aşa cum ar părea. Aşteptăm finalul anchetei pentru a vedea ce s-a întâmplat. Cu siguranţă vor fi sancţionaţi, unii chiar cu desfacerea constractelor de muncă. Este ciudat mai ales că unii dintre cei acuzaţi de acest comportament sunt angajaţi de ani buni de zile şi nu au avut până acum astfel de ieşiri“, a conchis acesta.

Despre comportamentul agenţilor de pază s-a mai tot discutat în diferite cazuri, mai mult sau mai puţin oficiale. Despre tratamentul deloc binevoitor pe care îl aplică persoanelor fără adăpost, despre fluierăturile vulgare în urma tinerelor drăguţe, despre modul în care îşi poartă uniforma în timpul orelor de muncă pe străzile oraşului sau în incinta obiectivelor unde îşi îndeplinesc misuiunea. Fără a generaliza şi a denigra întreaga breaslă, nouă ni se pare de-a dreptul jignitoare atitudinea pe care  grupul de purtători de uniforme ale DPP a avut-o faţă de un coleg de-al nostru. Sperăm ca sancţiunile să fie aspre, iar astfel de persoane să nu mai ajungă să ne… păzească. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro