Stire

Cultură - Un muzeu mai atractiv

31.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Recent întoarsă de la Sibiu de la un simpozion cu titlul Muzeu Focus organizat de   Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), Adelina Stoenescu, reprezentanta cu relaţiile publice a Complexului Muzeal Arad ne-a oferit date despre primul „proiect program dedicat cercetării de marketing în muzee“.

Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi presupune dobândirea de tehnici de studiu al vizitatorilor - o activitate cheie pentru dezvoltarea unei oferte muzeale atractive şi eficiente. Studiul va ţine cont atât de specificul şi misiunea muzeului, cât şi de nevoile şi particularităţile vizitatorilor săi. Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii muzeelor de a derula studii de marketing.

Tehnicile însuşite de participanţi, precum şi materialele utilizate pe parcursul trainingului vor putea fi ulterior transmise şi altor specialişti din muzeele membre ale reţelei. „Astfel, muzeografii care dezvoltă activitatea publică a muzeului vor putea să proiecteze oferte mai atractive, iar vizitarea muzeului va creşte“ a mai adăugat Adelina Stoenescu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro