Stire

Pentru că nu are acte de identitate - Ameninţă că ?şi dă foc

26.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri, în faţa Primăriei Arad, un bărbat ameninţa că îşi dă foc. Motivele intenţiei sale de a face acest act necugetat sunt faptul că nu are acte de identitate, iar din spusele sale, autorităţile în măsură îl amână.

Ţinând într-o mână o sticlă cu diluant iar în cealaltă ţigara, bărbatul în vârstă de 51 de ani ameninţa că îşi va da foc, dacă autorităţile nu îi vor face buletin şi certificat de naştere. „Am vrut să plec din ţară însă cum să plec dacă nu am acte de identitate. Ce alternativă am? Să mor de foame?“ spune acesta disperat.

Mircea  Pandici a rămas fără buletin de identitate şi fără certificat de naştere, în urma unei internări la Spitalul Floreasca, din Bucureşti, când la externare nu i-au mai fost returnate actele, pe motiv că s-au pierdut. Acesta se internase în spital pentru o dublă aprindere la plămâni  şi ajunse tocmai în capitală pentru că problema sa de sănătate era foarte gravă. „La Arad nu mi-au putut face nimic deoarece eram într-o stare foarte gravă şi atunci am apelat la ceva cunoştinţe pentru a ajunge la Bucureşti, ca mai apoi să rămân fără acte, doar cu biletul de externare“,  spune el. Bărbatul nu are o stare materială prea bună, nu are casă iar locuinţa de serviciu pe care a avut-o a pierdut-o în urma disponibilizării.  Nu i se pot face acte din pricina lipsei unui domiciliu stabil, având în vedere că bărbatul locuieşte pe stradă şi nu are nici un loc de muncă. În repetate rânduri Mircea Iacob a încercat să se angajeze, dar lipsa actelor a fost un impediment. Din disperare, bărbatul a mai ieşit în faţa Primăriei pentru a face greva foamei iar autorităţile i-au promis că problema lui se va rezolva. Demonstraţiile sale nu au dat rezultat mai ales că momentul în care acesta a ales să facă greva foamei, a coincis cu desfăşurarea Zilelor Aradului.

După ce un gardian al Primăriei încerca să-l calmeze pe bărbatul cu gânduri sinucigaşe,  din Primărie apar alţi doi oameni de pază care încearcă să îl convingă pe acesta că i se vor face acte de identitate. După 20 de minute Mircea Pandici pleacă cu aceştia pentru a-şi face un buletin provizoriu starea sa psihică îmbunătăţindu-se considerabil la sprijinul autorităţilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro